DG Thinks: Geen Plex voor jou

Plex

Tegenwoordig hebben veel mensen ergens een mening over en dat is helemaal niet erg, want een mening hebben is wat ons nog anders laat zijn. Een mening hebben over een onderwerp is belangrijk en helpt je zelfstandig je eigen keuzes te maken in het leven. Wat heb je er immers aan om altijd achter de horde aan te lopen en braaf ja te knikken? In deze wekelijkse special genaamd DG Thinks kan ik mijn eigen mening geven over alles wat met gaming en technologie te maken heeft. Deze week wil ik het hebben over dat wanneer Xbox Live plat ligt, je nog maar heel erg weinig kan doen met je console.

Afgelopen week zat ik op stage te wachten tot het tijd is om naar huis te gaan. Ik zou namelijk een film gaan kijken die ik een tijdje daarvoor had toegevoegd aan Plex. Voor de mensen die Plex niet kennen: het is een ontiegelijk handig appje die op bijna elke console en computer te vinden. Het is een soort Netflix, maar dan met jouw eigen content. Ik kom thuis en hang mijn laptop aan de oplader en open de applicatie via Xbox Live. Twintig seconden nadat ik de film open, word ik eruit gegooid. Een melding verschijnt op het scherm dat ik de disk van Plex erin moet doen. Niet de disk van de film, nee, de disk van Plex. Een beetje verbaasd probeer ik het nog eens, maar eindig met hetzelfde resultaat.

Plex

Wat bleek nou: Xbox Live had te kampen met een storing. Opzich niet erg want dat kan wel eens gebeuren. Wat veel irritanter is, is dat vanaf dat moment dus heel veel applicaties niet meer werken omdat die verbinding moeten maken met Xbox Live. Je hebt op dat moment de keuze om je console offline te halen en dat zou het moeten verhelpen. Iets dat natuurlijk in mijn geval niet kon aangezien Plex afhankelijk is van een internetverbinding. Het is nou net datgeen waarvan ik juist dacht dat het niet meer naar de Xbox One zou komen. Na een paar pogingen heb ik het maar opgegeven en mijn PlayStation 4 opgestart, waar de Plex app gewoon draaide en ik mijn film alsnog kon kijken.

Heb jij wel eens gehad dat je ontzettend zin had om iets te kijken of spelen maar daarin werd verhinderd? Laat mij jouw mening horen!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek