DG Thinks: Het jaar van de platformers – deel 2

Tegenwoordig hebben veel mensen ergens een mening over. Dat is helemaal niet erg, want een mening hebben is wat ons nog anders laat zijn. Een mening hebben over een onderwerp is belangrijk en helpt je zelfstandig je eigen keuzes te maken in het leven. Wat heb je er immers aan om altijd achter de horde aan te lopen en braaf ja te knikken? In DG Thinks: kan ik mijn eigen mening geven over alles wat met gaming en technologie te maken heeft. Deze week in DG Thinks: Een tijd terug was er een artikel over platformers. Deze week kijken we nog naar platform games die naar de Xbox komen! 

Een tijdje terug heb ik een artikel geschreven over platformers die dit jaar gaan uitkomen. Daarin was beloofd dat we een andere keer nog eens gaan kijken welke platform games er gaan verschijnen voor de Xbox, bij deze.

Cuphead

Cuphead

Deze game gaat eindelijk dit jaar uitkomen. In een stijl welk je gelijk doet denken aan oude Mickey Mouse games is dit toch wel een plaatje om te mogen spelen. Cuphead is al een aantal keer uitgesteld maar nu is er eindelijk een release datum. 29 september 2017 kun jij namelijk dit spel spelen op Windows PC en de Xbox One.

Super Lucky’s Tale

Afgelopen E3 voor mij een grote verrassing was de game Super lucky’s Tale. Een game welk je op 4K kunt gaan spelen straks en een spel welk de Xbox drastisch nodig heeft door zijn kleurrijke en speelvolle setting. De trailer van deze game is hieronder te bekijken:

Dit spel was voor mij persoonlijk zelfs de reden dat ik op het onderwerp van het artikel kwam. In een wereld waar shooters de laatste jaren toch wel de overhand hebben is het ontzettend fijn om te weten dat niet alleen Nintendo, maar heel veel andere uitgevers ook meer platforming games aan het maken zijn. Super Lucky’s Tale komt uit op 7 november 2017.

Ori and the Will of the Wisps

Een prachtig vormgegeven game welk zich kon meten met de grafische kracht van Trine krijgt een vervolg. Deze serie is werkelijk een plaatje en wanneer je dit zou kunnen spelen op een 4K tv met HDR spatten de kleuren er van af. Een must-have voor iedere Xbox bezitter:

Kijk jij nog uit naar bepaalde platforming games? Laat mij jouw mening horen! 

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek