DG Thinks: Het jaar van de platformers

Miyamoto Super Mario

Tegenwoordig hebben veel mensen ergens een mening over. Dat is helemaal niet erg, want een mening hebben is wat ons nog anders laat zijn. Een mening hebben over een onderwerp is belangrijk en helpt je zelfstandig je eigen keuzes te maken in het leven. Wat heb je er immers aan om altijd achter de horde aan te lopen en braaf ja te knikken? In DG Thinks: kan ik mijn eigen mening geven over alles wat met gaming en technologie te maken heeft. Deze week: Het is een bijzonder jaar voor liefhebbers van platform games. Zij staan heel veel toffe games te wachten! 

De titel schept hoge verwachtingen maar naar mijn mening is dit toch echt het jaar waarin de platform games regeren. Wanneer we kijken naar de afgelopen maanden is Yooka Laylee al uitgekomen. Een game die hoge verwachtingen had en ook wel positief is ontvangen. Kijken we echter naar de aankomende maanden zien we dat er een drie top platform games aan zitten te komen.

Sonic Mania

Sonic

Geheel in de oude stijl is Sonic Mania welk naar de PC, Switch, PlayStation 4 en Xbox One komt. Deze game komt al uit op 15 augustus van dit jaar en dit word voor mij persoonlijk de eerste sonic game die ik ga spelen in jaren. Sonic 2006 heb ik niet gespeeld (sommige zullen zeggen gelukkig maar) en Sonic Generations is er niet van gekomen. Een verjaardag voor het 25 jarig bestaan van Sonic.

Crash Bandicoot

Crash bandicoot

In deze game heb ik echt enorm veel zin. Hij komt op dit moment exclusief voor de PlayStation 4 en de release is al de 30e van juni. Alle drie de eerste Crash Bandicoot spellen zijn opnieuw gemaakt met betere graphics en het eindresultaat mag er zeker zijn. Al jaren kijk ik uit naar een game waarin je weer met dit personage mag spelen en eindelijk is het dan bijna zover.

Mario Odyssey

Ja, het is vanzelfsprekend dat deze game in dit artikel gaat verschijnen. De eerste 3D Mario game voor de Nintendo Switch laat niet lang meer op zich wachten. Het is zonder twijfel Nintendo haar grootste hit voor de aankomende feestdagen en wat ziet het er goed uit. 27 oktober komt deze game al naar de Switch!

Het zijn er zelfs zoveel dat we volgende week nog een artikel over platformers gaan houden. Geen zorgen Microsoft we weten dat er geweldige platform games op jullie console te spelen gaat zijn dit jaar! Geeft ons gelijk een kans om een mening te geven over de nieuwe Xbox One X volgende week.  

 

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek