DG Thinks: Ik, de fanboy

man met tekst

Tegenwoordig hebben veel mensen ergens een mening over en dat is helemaal niet erg, want een mening hebben is wat ons nog anders laat zijn. Een mening hebben over een onderwerp is belangrijk en helpt je zelfstandig je eigen keuzes te maken in het leven. Wat heb je er immers aan om altijd achter de horde aan te lopen en braaf ja te knikken? In deze wekelijkse special genaamd DG Thinks kan ik mijn eigen mening geven over alles wat met gaming en technologie te maken heeft. Deze week wil ik het hebben over de fanboy in mij.

Van alles waar een mens een fanboy van kan zijn en verweten van kan worden is datgene dat mij overkomt altijd een beetje apart. Ik word namelijk vaak verweten een voorkeur te hebben voor de producten van Microsoft. Een klein beetje achtergrond is hier vereist: ik heb een Windows Phone Lumia 1520 en draai Windows 10 waar ik eigenlijk altijd de standaard applicaties van Microsoft gebruik zoals Microsoft Edge. Daarnaast heb ik vrij recent een Xbox One gekocht en schijnbaar is vooral het middelste gedeelte van dit verhaaltje de reden die mensen vaak aangrijpen. Maar dan vraag ik mij af: waarom? Wanneer je de standaard applicaties gebruikt van een operating system in plaats van variatie te gebruiken in de merken. Maar wanneer ik echter naar bijvoorbeeld de iPad kijk, ben ik ook gebonden aan standaard applicaties. Ik kan op mijn iPad alleen maar gebruik maken van hun browser en het liefst heeft Apple ook dat ik alleen hun diensten gebruik. Ik zie mijzelf niet als fanboy maar meer iemand met een voorkeur. Wanneer er iets is dat ik tof vind, haal ik het.

DG Thinks

Dat brengt mij bij afgelopen weekend. De Mobile World Congress was live te zien op het wereldwijde web en Samsung kondigde hier hun nieuwe Galaxy apparaat aan, de Samsung Galaxy S7. De laatste Samsung die ik in mijn bezit heb gehad is alweer een tijdje geleden namelijk de S2. Hierna ging ik over op iPhone, tweemaal Lumia en een HTC One M8. Samsung heeft het voor elkaar gekregen om mij in ieder geval voor een telefoon weer binnen te halen. De telefoon is waterdicht en is verbeterd in alle opzichten. Dus klagers, het wordt inderdaad nu een Android toestel. De vraag is echter… zou ik hier OneDrive op kunnen gebruiken?

Volg jij een beetje het nieuws van de Mobile World Congress en wat vind jij van de fanboy beschuldigingen? Laat mij jouw mening horen!

Tags

Dit vind je misschien ook leuk...

dé Luisterhoek