DG Thinks: inthegame nach Gamescom

Gamescom

Deze keer een extra DG Thinks in de week. Dit komt omdat het bijna tijd is voor de grootste gamebeurs van het jaar, de Gamescom. Ondergetekende gaat met een grote groep van deze website ernaar toe. Een mooie gelegenheid om te vertellen wat we zoal gaan doen.

Al sinds mijn eerste E3 in 2009 kijk ik ernaar uit om ooit eens naar een echte gamebeurs te gaan. Begrijp me niet verkeerd, Firstlook is leuk. Maar het haalt het natuurlijk (nog) niet bij de grote beurzen verspreid over de wereld. Je merkt dit alleen al aan het aantal afspraken dat je hebt tijdens de beurs. Dit is natuurlijk ook goed nieuws voor jullie omdat wij veel nieuws kunnen brengen. Je kunt een game die binnenkort uitkomt in je hoofd zetten, en deze zal hoogstwaarschijnlijk op de vloer te zien zijn. En er is een grote kans dat je die aankomende week in een artikel gaat zien.

Gamescom vol

De Gamescom is wat mij betreft wel enorm Duits getint. De website van het evenement is alleen in het Duits en dit is natuurlijk niet vreemd. Maar toch hoop ik dat de mensen op de beurs waar ik mee in aanraking kom een beetje Engels praten. Niet dat mijn Duits slecht is, maar het spreekt natuurlijk net iets makkelijker.

Een kleine greep van mijn afspraken is een presentatie van de nieuwe Call of Duty en FIFA 17. Dat is natuurlijk lang niet alles wat we de aankomende week gaan doen. Je kunt genoeg verwachten op de website!

Veiligheid

Omdat dit natuurlijk een opinie artikel zou moeten zijn: de veiligheid van Gamescom is enorm aangescherpt dit jaar wegens recente gebeurtenissen. Natuurlijk niet vreemd aangezien ook ik een beetje angstig werd van alles wat er gaande was. Maar het is fijn om te weten dat de controle optimaal is. Zo kunnen wij in ieder geval van de spellen gaan genieten.

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek