DG Thinks: Waar is de NX?

Mario

Tegenwoordig hebben veel mensen ergens een mening over. Dat is helemaal niet erg, want een mening hebben is wat ons nog anders laat zijn. Een mening hebben over een onderwerp is belangrijk en helpt je zelfstandig je eigen keuzes te maken in het leven. Wat heb je er immers aan om altijd achter de horde aan te lopen en braaf ja te knikken? In DG Thinks: kan ik mijn eigen mening geven over alles wat met gaming en technologie te maken heeft. Deze week: Nintendo, waar blijft nou toch die nieuwe NX console van jullie?

Het jaar loopt tegen het einde aan en nog weten we vrij weinig over Nintendo’s nieuwste console: de Nintendo NX. Wat de console is en wat het gaat kosten weet op dit moment alleen Nintendo en zelfs daar durf ik over te discussieren. Nintendo is namelijk enorm stil als het op de NX aankomt. Er zijn geruchten dat dit apparaat in maart van volgend jaar moet uitkomen. Maar dat zou betekenen dat er nog enorm weinig tijd is.

Nintendo NX

Hoe Nintendo de console gaat aankondigen? De gamer in mij hoopt op een mooie persconferentie met een live publiek in een grote zaal. Maar Nintendo kennende de laatste twee jaar zou dit zelfs via een Nintendo Direct kunnen plaatsvinden. Dit is niet erg, zolang de boodschap maar binnen komt. Maar ik zelf ben wel een fan van persconferenties zoals de E3. Het is een belangrijk moment voor het Japanse bedrijf die grote moeilijkheden had deze generatie met de Wii U. Daarnaast had de 3DS ook nog enorm concurrentie met Apple haar iPhone. Nintendo wilt dus en heeft eigenlijk ook een klapper nodig. Zelf verwacht ik dat de Nintendo NX nog wel dit jaar wordt aangekondigd. De tijd dringt Nintendo!

Wat denk jij van de NX? Laat mij jouw mening weten!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek