DG thinks: Jaarlijkse releases

opinion

Tegenwoordig hebben veel mensen ergens een mening over en dat is helemaal niet zo erg want een mening hebben is wat ons nog anders laat zijn. Een mening hebben over een onderwerp is belangrijk en helpt je zelfstandig je eigen keuzes te maken in het leven. Wat heb je er immers aan om voor altijd achter de horde aan te lopen en braaf ja te knikken? In deze wekelijkse special genaamd DG thinks kan ik mijn eigen mening geven over alles wat met gaming en technologie te maken heeft. Na een korte periode afwezig te zijn geweest zijn we weer terug, jaarlijkse releases. Jullie beurt!

Call of Duty, FIFA, Assassin’s Creed. Gewoon even drie games welke jaarlijks verschijnen en die ook bij veel mensen jaarlijks op de planken staan. Het grote voordeel hiervan is dat bedrijven jaarlijks een inkomstenbron hebben. Nadelen hiervan kunnen echter zijn dat mensen het zat worden, serie vermoeidheid noemen we dat. Vaak komt een jaarlijkse release ook niet ten goede van een game omdat er minder tijd is om een game goed te polishen.

Zelf koop ik jaarlijks FIFA, naast een groot voetbalfan steek ik ook altijd het meeste tijd in deze voetbalgame van alle spellen die ik heb. Maar ook ik kan niet ontkennen dat de jaarlijkse trend het spel niet ten goede komt. Jaarlijks wordt er eigenlijk vrij weinig toegevoegd aan deze spellen en speel je eigenlijk jaarlijks het zelfde spel met een klein beetje nieuw goedkoop huismerk verfje. Waarom deze column? Assassin’s Creed Syndicate komt uit op de 23e van deze maand en er is vrij weinig hype. Ubisoft heeft het voor elkaar gekregen om misschien wel de francise met de meeste potentie in zich compleet te vernietigen door hebzucht en het jaarlijks uitbrengen van spellen. Ik zeg niet dat dit door Syndicate komt, ik kijk naar jouw. Unity. Dit spel is letterlijk alles wat er mis is met jaarlijkse releases van games. Toen het spel uitkwam was hij bijna onspeelbaar op alle platformen, console en computer. Er waren glitches en Ubisoft moest zelfs compensatie geven omdat ze het spel pas na een lange tijd eindelijk speelbaar maakten. Hebzucht. Het is denk ik de reden dat steeds meer spellen in een staat terecht komen waar we die in het tijdperk voor HD releases niet zagen of in ieder geval veel minder voorkwamen.

Maarja, waarom zouden uitgevers aan Ubisoft en Activision niet net zolang proberen jaarlijks een game uit te brengen en het geld zien vloeien. De consument koopt het toch braaf vaak en waarschijnlijk zelfs met het kleine beetje media aandacht dat Syndicate krijgt gaat de game weer gigantisch goed verkopen, je zou ze nog bijna gelijk geven ook om games zo af te leveren. Sommige games blijven toch wel verkopen.

Call of Duty

En toch geloof ik ook dat het niet eerlijk is gelijk een stempel te drukken op een spel dat deze slecht is als hij jaarlijk een release krijgt. Zelf als voorbeeld heb ik Call of Duty vanaf Black Ops 2 niet meer gekocht en heb ik dit jaar voor de eerste keer mij weer gemengt in dit schiet geweld. En het is voor mij een hele vermakelijke shooter, het zou dus waarschijnlijk wel een beetje een mix zijn van wie er schuld heeft. De consument omdat zij jaarlijks de games kopen en vervolgens zeuren dat ze teveel van dezelfde game binnen krijgen en de fabrikanten voor het uitbrengen van kapotte snelle geldpakkers.

Wat vindt jij van jaarlijkse releases? Laat het mij weten in de reacties!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek