DG Thinks: een nieuwe console

PS4K

Tegenwoordig hebben veel mensen ergens een mening over en dat is helemaal niet erg, want een mening hebben is wat ons nog anders laat zijn. Een mening hebben over een onderwerp is belangrijk en helpt je zelfstandig je eigen keuzes te maken in het leven. Wat heb je er immers aan om altijd achter de horde aan te lopen en braaf ja te knikken? In deze wekelijkse special genaamd DG Thinks kan ik mijn eigen mening geven over alles wat met gaming en technologie te maken heeft. Deze week ga ik in op de geruchten van een PS4K en waarom ik vind dat dit zo slecht nog niet is.

De afgelopen tijd duiken er steeds meer geruchten op dat Sony bezig is met een nieuwe versie van haar PlayStation 4. Deze console zou sneller en krachtiger zijn en zou dus gaan breken met de manier waarop wij een console cyclus nu zien. Het is namelijk zo dat wij een cyclus van vijf jaar minimaal verwachten. Maar is dit nog wel haalbaar wanneer je kijkt hoe snel de technologie vooruit gaat? De videokaart die je vandaag koopt is immers binnen nu en een half jaar al voorbij gerend door een volgende. De PlayStation 4 heeft bij haar lancering vind ik een aantal dingen heel goed gedaan. Echter, wanneer je kijkt naar de toekomst zijn er toch serieuze fouten gemaakt. Sony’s PlayStation 4 ondersteunt op dit moment geen 4K resolutie. Daar waar zelfs nu telefoons deze resolutie omarmen, is de eerste die dit doet zelfs Sony’s eigen Xperia 5 Premium. Het is dus niet zo gek om te geloven dat binnen nu en tien jaar 4K steeds meer een standaard gaat worden. Maar jouw PS4 kan hier geen gebruik van maken.

PS4K

De PlayStation 4K kun je een beetje vergelijken met de ‘new’ lijn die Nintendo doorvoert bij haar handhelds. Een snellere versie die meer aan kan. Waar Nintendo echter een handvol games neemt die de kracht van de nieuwe versie gebruikt, wil Sony alle games laten runnen op de beste hardware. Het is een spannende tijd of Sony haar goodwill op het spel wilt zetten voor een nieuwe, krachtigere, console.

Zou jij een PS4K halen? Laat mij jouw mening horen!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek