Pokemon GO laat stempel in Japan achter

Pokemon Go

Dat Pokemon GO enorm populair is weten we ondertussen allemaal wel. Je kunt geen website openen of even door je Facebook heen scrollen zonder dat je een bericht ziet over de nieuwste hype. Nu breekt Pokemon GO niet alleen records op de mobiel, maar gaat het veel verder. Namelijk de Japanse beurs.

Nintendo heeft namelijk het grootste aantal yen op een dag ingeruild. De volledige quote is hieronder te lezen:

The excitement surrounding Nintendo Co.’s mobile game Pokemon Go last week has left its mark on Tokyo stock market history. The gamemaker traded 476 billion yen ($4.5 billion) worth of shares on Friday, the biggest daily turnover for any company in the Topix index this century. Nintendo surged 71 percent last week after the game became an instant hit, its largest weekly gain ever.

Pokemon GO

Dit is natuurlijk al een record op zich. Nintendo lijkt het tijdelijk opeens heel erg goed te doen met de nieuwste game in de Pokemon serie. Dit is niet alleen terug te zien in de aandelen maar gaat nog een stuk verder. Vandaag is namelijk ook gemeld dat op dit moment Pokemon GO de beste is in de iOS appstore als het gaat om games. In 33 landen staat de game namelijk op de hoogst mogelijke plaats, zoals hieronder is te zien:

Pokemon GO

Op dit moment moeten we ons natuurlijk gaan afvragen of de hype gewoon zo enorm groot is, of dat het meer is als een simpele hype. Pokemon GO maakt hoe dan ook ontzettend veel los over de gehele wereld en brengt iedereen naar het spel toe. Mensen komen samen om Pokemon te vangen en lijken hierdoor in contact met elkaar te komen. En alsof dat nog niet genoeg is, zorgt het natuurlijk ook voor een gezonde dosis beweging.

Heb jij al Pokemon GO gespeeld? Laat het ons weten in de comments!

 

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek