DG Thinks: Nintendo kan echt niet meer

Nintendo

Tegenwoordig hebben veel mensen ergens een mening over en dat is helemaal niet erg, want een mening hebben is wat ons nog anders laat zijn. Een mening hebben over een onderwerp is belangrijk en helpt je zelfstandig je eigen keuzes te maken in het leven. Wat heb je er immers aan om altijd achter de horde aan te lopen en braaf ja te knikken? In deze wekelijkse special genaamd DG Thinks kan ik mijn eigen mening geven over alles wat met gaming en technologie te maken heeft. Deze week wil ik het hebben over Nintendo, en hoe ze eigenlijk altijd een stap achter lijken te lopen.

De Nintendo 3DS en Wii U. Beide consoles waar ik vanaf het begin bij ben geweest. De consoles heb ik gekocht op launchdag voor veel te veel geld. Daarna kwamen in beide gevallen tijden aan waarin er niet veel voor de consoles uitkwam. Vervolgens een hoogtepunt, daarna weer een dieptepunt. Toen ik vandaag tussen het kijken van House of Cards het nieuws doorkeek, bleef ik hangen bij een stuk over Nintendo die attractieparken krijgt. En terwijl ik het artikel lees kan ik eigenlijk alleen maar met me hoofd schudden en mij afvragen waarom Nintendo altijd een stap te laat is. Weet je, het idee van een pretpark is zo gek nog niet eens. En ik kan ook wel begrijpen dat Nintendo naar andere bedrijven gaat en hun producten daar aan de man brengt. Speeltjes bij de fastfoodketens, bijvoorbeeld. Het is alleen allemaal weer net een stap te laat. Ten tijde van de Wii en DS, dat was de tijd voor Nintendo om alles in gang te zetten.

Nintendo lijkt op dit moment in een strijd te zitten om relevant te blijven. En het is natuurlijk ook niet makkelijk met de technologie van tegenwoordig. Maar je moet je toch afvragen of het ook niet een beetje hun eigen schuld is. Wanneer ze ten tijde van hun grote succes waren begonnen aan de plannen van nu? Ja, dan stond Nintendo er nu heel anders voor.

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek