DG Thinks: Nintendo en E3

nintendo logo onderhoud 3ds switch wii u

Tegenwoordig hebben veel mensen ergens een mening over en dat is helemaal niet erg, want een mening hebben is wat ons nog anders laat zijn. Een mening hebben over een onderwerp is belangrijk en helpt je zelfstandig je eigen keuzes te maken in het leven. Wat heb je er immers aan om altijd achter de horde aan te lopen en braaf ja te knikken? In deze wekelijkse special genaamd DG Thinks kan ik mijn eigen mening geven over alles wat met gaming en technologie te maken heeft. Deze week: de E3 komt steeds dichter bij en Nintendo geeft me nog meer kopzorgen. 

Het lijkt misschien niet eerlijk, want een aantal weken terug heb ik al een heel artikel besteed aan Nintendo, maar toch vond ik het nodig het deze week er weer over te hebben. De E3 komt er namelijk aan en dit is de grootste beurs in de game industrie. Elk jaar weer strijden alle ontwikkelaars voor een plekje in de spotlight. Nintendo dit jaar niet,  want zij nemen namelijk enkel een nieuwe Zelda mee naar de E3, geen andere games. Bizar eigenlijk. Reden hiervoor zou kunnen zijn dat er iets enorm fout is gegaan bij de ontwikkeling van de Nintendo NX, en hierdoor er eigenlijk niks is voor het bedrijf om te tonen op de E3, behalve Zelda.

nieuws20160311_e3

Dit betekent een aantal dingen: Nintendo heeft een enorm krap schema voor de NX, waar elke misstap betekent dat dit een chaos kan veroorzaken. Er is dus iets zo veranderd in de afgelopen tijd dat Nintendo werkelijk niks wilt laten zien van haar console. Maar het bedrijf is de laatste tijd al ontzettend stil. Daar waar het vorig jaar steeds open was tegen het publiek, daar horen we nu maar zelden van. De NX komt uit in maart van 2017, wat betekent dat dit ook gelijk de laatste E3 was voor Nintendo om hun nieuwe console te tonen. Ze gaan in plaats daarvan een eigen evenement organiseren waar de console aan het publiek wordt getoond. Niet erg, een enorm slim idee zelfs. Maar hoe Nintendo de E3 aanpakt geeft mij in ieder geval niet zoveel vertrouwen in de toekomst van de NX. Ik ga deze dus ook zeker niet halen wanneer hij in de winkels ligt.

Heb jij zin in de E3? Laat mij jouw mening weten! 

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek