DG Thinks: Nostalrius is gesloten

World of Warcraft

Tegenwoordig hebben veel mensen ergens een mening over en dat is helemaal niet erg, want een mening hebben is wat ons nog anders laat zijn. Een mening hebben over een onderwerp is belangrijk en helpt je zelfstandig je eigen keuzes te maken in het leven. Wat heb je er immers aan om altijd achter de horde aan te lopen en braaf ja te knikken? In deze wekelijkse special genaamd DG Thinks kan ik mijn eigen mening geven over alles wat met gaming en technologie te maken heeft. Vandaag gaan we het hebben over bedrijven die het plezier afnemen van hun gebruikers. 

Toondoof zijn in de gaming industrie is best lastig. Je hoort niet wat de mensen die jouw spel spelen willen en lijdt aan een soort tunnelvisie. Dit hoeft op de korte termijn niet zo erg te zijn. Maar wanneer mensen een product of dienst nemen willen zij tevreden gehouden worden. Een groot deel van de mensen die World of Warcraft speelt, wilt graag een ‘vanilla’ ervaring hebben. Dit betekent dat zij de game willen spelen in hun oorspronkelijke vorm.
DG Thinks

Zonder DLC of zonder gekke toevoegingen. Gewoon, zoals het spel ooit bedoeld was. Daar waar Runescape een optie geeft voor spelers om dit te doen, doet Blizzard dit niet. Mensen gingen dus op eigen initatief een server maken, de zogenaamde private servers. De server werd enorm populair en dit leverde Blizzard verder niks aan inkomsten op. Iets wat natuurlijk makkelijk voorkomen had kunnen worden wanneer zij gewoon hadden aangeboden om ook een ervaring te bieden aan hun betalende gebruikers.

Blizzard heeft nu hun team van advocaten erop gestuurd met als gevolg dat de server dicht gaat. Het zou toch fijn zijn als we ooit in een industrie leven waar bedrijven snappen wat de klant wil, in plaats van toondoof een pad voor zichzelf bewandelen.

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek