DG Thinks: plaats voor een handheld?

DG Thinks

Tegenwoordig hebben veel mensen ergens een mening over en dat is helemaal niet erg, want een mening hebben is wat ons nog anders laat zijn. Een mening hebben over een onderwerp is belangrijk en helpt je zelfstandig je eigen keuzes te maken in het leven. Wat heb je er immers aan om altijd achter de horde aan te lopen en braaf ja te knikken? In deze wekelijkse special genaamd DG Thinks: kan ik mijn eigen mening geven over alles wat met gaming en technologie te maken heeft. Deze week: is er met de technologie van tegenwoordig nog wel plaats voor een echte handheld console?

De technologie van tegenwoordig die maakt het mogelijk dat wij met de telefoon, waar wij vroeger alleen mee konden bellen en wat simpele andere taken je tegenwoordig hele spellen kan spelen. Dit treft vooral de handheld markt. Niet langer is het nodig om een speciaal apparaat bij je te dragen om aan je dosis gaming te komen onderweg. Dit betekent niet dat er geen plaats is voor deze handhelds, Nintendo doet het met haar 3DS immers nog steeds erg goed. Maar dat de telefoons een bedreiging zijn, dat voelt iedereen binnen de markt al wel.

DG Thinks

Voor Sony heeft dit de impact gehad dat de VITA gewoon niet goed genoeg verkocht, maar zij hebben nog een goeie gezonde markt met de PlayStation 4. Nintendo leeft deze generatie echt op haar kleine handheld. Dat, en de enorme restwaarde die zij hebben overgehouden bij de DS en WII zorgen ervoor dat het bedrijf een misser zoals de Wii U kan opvangen. Het wordt voor Nintendo pas echt gevaarlijk als zij deze markt verliezen. Maar is er dan wel plaats voor een handheld? Er zou altijd een groep blijven, hoe klein of groot dit ook is, dat de voorkeur heeft voor een apparaat die een echt gaming beest is op pocket formaat. Maar of deze groep voor altijd genoeg zou blijven om het een gezonde markt te houden, dat weten we natuurlijk niet. De makers van spellen moeten zorgen dat zij uniek blijven ten opzichte van de mobiele markt. Anders zien we straks alleen nog maar Candy Crush in het wild.

 

Heb jij een handheld? Zo nee, waarom niet? Laat mij jouw mening horen!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek