DG Thinks: Platinum Games

Tegenwoordig hebben veel mensen ergens een mening over. Dat is helemaal niet erg, want een mening hebben is wat ons nog anders laat zijn. Een mening hebben over een onderwerp is belangrijk en helpt je zelfstandig je eigen keuzes te maken in het leven. Wat heb je er immers aan om altijd achter de horde aan te lopen en braaf ja te knikken? In DG Thinks: kan ik mijn eigen mening geven over alles wat met gaming en technologie te maken heeft. Deze week: Misschien wel mijn meest favoriete studio verkeerd in zware tijden. 

Platinum Games heeft zich de afgelopen jaren ontvouwen tot een developer die met heel weinig tijd en materiaal een ontzettend toffe game kan neerzetten. Het is dan ook logisch dat ik twee jaar terug op de E3 van Microsoft enorm blij was te zien dat Platinum Games met een spel als Scalebound zou komen. Dit spel gaat echter niet uitkomen want Microsoft heeft de stekker eruit getrokken. Kamiya schijnt zelfs met vakantie te moeten zijn gegaan omdat hij er zwaar doorheen zit. Waren de eisen van Microsoft dan te bizar om te realiseren? Of was het een kwestie dat de mannen van Platinum Games dit jaar echt te veel op hun bord hadden genomen.

Tijdens de Gamescom van afgelopen jaar mocht ik voor de eerste keer de pers gedeeltes in en had ik mij aangemeld voor Scalebound. Niet wetende dat wanneer ik de kamer zou inlopen de grote man Kamiya zelf daar zou zitten. Een nieuw systeem voor het spel werd getoond genaamd Dragon Link en ik wist dat alles goed zou komen met deze game. Nu zitten we echter hier en gaat de game nooit uitkomen. Zelf hoop ik dat de mensen bij Platinum Games doorgaan met toffe games maken, voor welk platform dan ook.

Wat vindt jij van Platinum Games? Laat mij jouw mening horen! 

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek