DG Thinks: Pokemon GO

pokemongo

Tegenwoordig hebben veel mensen ergens een mening over en dat is helemaal niet erg, want een mening hebben is wat ons nog anders laat zijn. Een mening hebben over een onderwerp is belangrijk en helpt je zelfstandig je eigen keuzes te maken in het leven. Wat heb je er immers aan om altijd achter de horde aan te lopen en braaf ja te knikken? In deze wekelijkse special genaamd DG Thinks: kan ik mijn eigen mening geven over alles wat met gaming en technologie te maken heeft. Deze week: we trappen onze voeten van het lijf en gaan op pad om een Pokemon meester te worden!

De afgelopen week stond in het teken van de release van Pokemon GO. Zelf heb ik deze applicatie nu een paar dagen op de telefoon staan en dus valt er iets te zeggen over het spel. De hype lijkt enorm te zijn. Niet alleen onder gamers, maar ook onder de zogeheten Wordfeud spelers. Het doel van Pokemon GO is om de Pokemon te vangen in de echte wereld. Je kunt gekregen eieren laten uitkomen door een aantal kilometers te lopen en gyms te verdedigen. Dit spel is een enorme hype. In de afgelopen dagen heb ik al twintig kilometer in de benen zitten, ben ik een ouder met een kind op de scooter tegengekomen die herkende dat ik het speelde, ben ik in het bos verdwaald en heb ik midden op een industrie terrein gestaan.

Pokemon GO

Het leuke aan deze dagen is de interactie die ik had met andere spelers. Zoals erboven gezegd, kwam ik een kind tegen op een scooter en terwijl ik aan het lopen was naar een andere gym waarvan ik dacht hem te kunnen beroven. Bij aankomst waren daar opeens twee Pokemon bijgekomen en zaten er twee mensen lachend op de bank. Het is een kleine greep uit de interactie die ik zelf al heb mogen mee maken. Het spel is zeker niet zonder fouten. Maar de hype van het spel is de eerste dagen enorm.

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek