DG Thinks: PSVR het nieuwe 3D?

Tegenwoordig hebben veel mensen ergens een mening over. Dat is helemaal niet erg, want een mening hebben is wat ons nog anders laat zijn. Een mening hebben over een onderwerp is belangrijk en helpt je zelfstandig je eigen keuzes te maken in het leven. Wat heb je er immers aan om altijd achter de horde aan te lopen en braaf ja te knikken? In DG Thinks: kan ik mijn eigen mening geven over alles wat met gaming en technologie te maken heeft. Deze week: Ik zie het niet in de hele VR hype. Is de virtuele realiteit hetzelfde lot bestemt als 3D?

Toen ik een nieuwe telefoon kreeg zat daar een gratis Samsung Gear VR headset bij. Dit was mijn eerste ervaring met de virtuele realiteit. Je kon er Minecraft op spelen en dat leverde al snel wat ‘wauw’ momenten op. Een paar weken later lag de Gear VR in de kast. Zelf zie ik de hele VR als een hype. 3D is hier goed mee te vergelijken. De spullen om VR werkend te krijgen zijn duur en in mijn ogen is de eerste reactie van een speler ook gelijk de beste. Het helpt niet mee dat je vervolgens voor 400 euro een VR headset moet kopen samen met Move controllers en een camera om vervolgens niet van je kamer af te kunnen komen. Hoewel de Gear VR een stuk minder is, heeft deze wel mee mobiel te zijn en dit betekent dat je VR dus kunt laten zien buitenshuis. Dit is bij andere Sony’s VR bijvoorbeeld niet zo.

DG Thinks: PSVR

Dan heb je nog het probleem met de ontwikkelaars. Dat Sony geweldige games kan maken is bekend. Maar dat zij een platform compleet in de kou kan laten staan is dit ook. De Vita hier als voorbeeld genomen, een product wat niet voor iedereen is en daarom niet in grote aantallen gaat verkopen, klinkt dit bekend?

Voorlopig kijk ik de kat uit de boom met de VR hype. Dit heb ik met 3D ook gedaan en je ziet het nergens meer tegenwoordig.

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek