DG Thinks: QTE games

Tegenwoordig hebben veel mensen ergens een mening over en dat is helemaal niet zo erg want een mening hebben is wat ons nog anders laat zijn. Een mening hebben over een onderwerp is belangrijk en helpt je zelfstandig je eigen keuzes te maken in het leven. Wat heb je er immers aan om voor altijd achter de horde aan te lopen en braaf ja te knikken? In deze wekelijkse special genaamd DG thinks kan ik mijn eigen mening geven over alles wat met gaming en technologie te maken heeft. Deze week wil ik het hebben over games welke voor iedereen anders spelen.

Games welke voor iedereen anders spelen. Dan heb ik het over games zoals Heavy Rain en bijna alles waar Telltale games tegenwoordig mee bezig is. Een genre welk nog niet echt groot in de markt lijkt te liggen maar waar ondergetekende gek van is. Voor mensen die dit soort games niet weten raad ik aan om bijvoorbeeld eens naar Until Dawn te zoeken op het internet of de andere bovengenoemde games.

heavyrainmove-01

Recent ben ik begonnen met zo’n soort game, Life is Strange, en hoewel dit soort spellen mij erg aanspreekt werd snel duidelijk dat dit genre er niet voor iedereen is. Al snel kreeg ik in de klas te horen dat je meer een film zit te kijken in plaats van een game zit te spelen. De reden dat deze games nooit echt groter zijn geworden dan dat zij op dit moment zijn is omdat er niet meer spellen zijn zoals Until Dawn. Games met een groot budget binnen dat genre zijn immers schaars. Until Dawn is volgens Sony haar eigen zeggen een succes te noemen en dat toont aan dat er zeker wel ruimte is voor dit genre in de gamesindustrie. Het is echter de vraag of grote bedrijven de sprong in het diepe willen wagen. Ondertussen ga ik maar verder met Life is Strange en hoop ik dat op een dag dit genre erg populair gaat worden.

Houdt jij van dit soort games of vindt je het niet zoveel aan? Laat mij jouw mening weten!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek