DG Thinks: Telltale, zo goed maar zo slecht

Telltale Batman

Tegenwoordig hebben veel mensen ergens een mening over. Dat is helemaal niet erg, want een mening hebben is wat ons nog anders laat zijn. Een mening hebben over een onderwerp is belangrijk en helpt je zelfstandig je eigen keuzes te maken in het leven. Wat heb je er immers aan om altijd achter de horde aan te lopen en braaf ja te knikken? In DG Thinks: kan ik mijn eigen mening geven over alles wat met gaming en technologie te maken heeft. Deze week: ik ben een groot fan van de Telltale games. Maar wat voor gedrochten ze elke keer maken, kan echt niet meer.

Telltale’s spellen

Ik ben, zoals vaker gezegd in het verleden, een groot fan van spellen waarin jouw keuzes ertoe doen. Telltale is groot geworden met dit soort spellen. The Walking Dead bijvoorbeeld is ontzettend goed ontvangen. De nieuwste game die zij hebben gemaakt is Batman. Een game die ik zou kopen en misschien een soort van mini-serie zou maken op deze site. Totdat ik reviews las waar ik enorm van schrok. De Batman game van Telltale draait namelijk op alle platformen ontzettend slecht. Dit komt door de enorm slechte engine waar de games op gemaakt worden. De spellen van Telltale zien er al niet goed uit voor de standaarden van vandaag. Maar als je dan ook nog het volgende leest:

Pixel counts indicate that Batman: The Telltale Series on Playstation 4 runs at a native resolution of approximately 1600×766.

Daar houdt het niet op, de game draait ook nog eens op zo’n 20FPS. Dat is natuurlijk voor de tijd van vandaag veel te laag. In onderstaande filmpje kun je een test zien:

Geen vrijpas meer

Dat Telltale voor mij leuke games maakt is niet genoeg reden de spellen te kopen voor de volledige prijs als ze zo draaien. Als we een blik werpen op andere spellen uit dit genre zou een bedrijf als Telltale zich moeten schamen. DontNod doet het bijvoorbeeld perfect op alle platformen. Telltale zou er goed aan doen om naar een echte engine te gaan en daar de spellen op te maken. In plaats van het slappe excuus van een engine waar ze nu mee zitten.

Wat vind jij van Telltale haar spellen? Laat het ons weten!

Tags

Dit vind je misschien ook leuk...

dé Luisterhoek