DG Thinks: Terugblikken

opinion

Tegenwoordig hebben veel mensen ergens een mening over en dat is helemaal niet zo erg want een mening hebben is wat ons nog anders laat zijn. Een mening hebben over een onderwerp is belangrijk en helpt je zelfstandig je eigen keuzes te maken in het leven. Wat heb je er immers aan om voor altijd achter de horde aan te lopen en braaf ja te knikken? In deze wekelijkse special genaamd DG thinks kan ik mijn eigen mening geven over alles wat met gaming en technologie te maken heeft. December loopt ten einde en daarmee is het ook bijna tijd om 2015 achter ons te laten. Tijd voor een terugblik met wat meningen.

Er is dit jaar veel gebeurd binnen de gaming industrie en wanneer je een wekelijks artikel schrijft kun je nooit alles wat in een jaar gebeurd behandelen. Daarom is het toch wel fijn dat wanneer 2015 ten einde is je kan terugblikken en dingen kunt aansnijden waar je eerst de kans niet toe kreeg. Het afgelopen jaar was voor mij persoonlijk een geweldig game jaar waarin ik de nieuwste console van Microsoft in mijn collectie mocht toevoegen. Een jaar waarin ik spellen heb moge spelen zoals Life is Strange, welk een geweldig verhaal kent.

sony-logo DG Thinks

Wanneer ik kijk naar Sony in het jaar 2015 hebben zij mij enorm verbaasd door het tempo wat ze erin houden. Games als Until Dawn en Bloodborne zijn enorme parels en ik heb nog niet eens de tijd (en geld) gehad om de Uncharted Collection te halen. Natuurlijk heb ik het hier dan over de PlayStation 4. Mijn Vita is ergens weggestopt wachtend tot hij uit zijn nachtmerrie wordt verlost. In 2016 hoop ik dan ook tegen beter weten in dat de Vita misschien een mooi afscheidsjaar krijgt met een aantal games.

Xbox-One DG Thinks

Voor Microsoft was dit jaar ook erg goed. Ze hebben weer een beetje sympathie teruggekregen van de hardcore gamers en zijn erg agressief op de markt. Natuurlijk gaan ze de achterstand op Sony niet meer inhalen maar het is positief te zien dat ze er wel alles aan doen. De Xbox One is een serieus goeie console welke ook nog eens media features heeft waar de PlayStation 4 een puntje aan kan zuigen. Het is alleen maar dromen hoe de Xbox One het had gedaan wanneer er in het begin niet zo een zooitje van was gemaakt. Voor 2016 hoop ik dus ook dat ze gewoon lekker doorgaan en met bijvoorbeeld de nieuwe Gears of War en ScaleBound zit het qua releases wel goed.

Nintendo DG Thinks

Nintendo dan als laatst. Altijd de vreemde eend voor mij, Wii U en 3DS gekocht op release maar dit jaar niet veel voor gehaald. Super Mario Maker lijkt me wel een geweldig leuk spel maar het valt niet te ontkennen dat Nintendo mij op een aantal punten erg teleur heeft gesteld. Het is duidelijk dat het Japanse bedrijf zich klaar maakt voor de release van zijn nieuwe console, de Nintendo NX. Wat voor mij het meest bij is gebleven is het overlijden van Iwata. Wanneer je in 2009 begon met E3 kijken en Nintendo te volgen weet je dat deze persoon er altijd bij was. Wanneer je dan opeens leest dat hij overleden is komt de klap toch even aan. Ik hoop en gun Nintendo een hele geweldige Nintendo NX launch voor 2016. En smeek dat ze weer een normale persconferentie gaan houden deze E3.

Er is veel gebeurd het afgelopen jaar en zelfs nu kan ik nog niet alles kwijt wat er is gebeurd. Wat sprong voor jouw echt uit het oog het afgelopen jaar? Laat mij jouw mening horen in de comments!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek