SPONSORS

PARTNERS

intheGame Kinguin Deals

Armin van Buuren – Sunny Days

Wolfenstein II: The New Colossus – Roswell Mission

DG Thinks: Tijd tekort

Tegenwoordig hebben veel mensen ergens een mening over en dat is helemaal niet zo erg want een mening hebben is wat ons nog anders laat zijn. Een mening hebben over een onderwerp is belangrijk en helpt je zelfstandig je eigen keuzes te maken in het leven. Wat heb je er immers aan om voor altijd achter de horde aan te lopen en braaf ja te knikken? In deze wekelijkse special genaamd DG thinks kan ik mijn eigen mening geven over alles wat met gaming en technologie te maken heeft. Gamen is een hobby maar een dag heeft maar 24 uur, wat te doen?

Veel mensen komen op een punt in hun leven dat ze stilstaan en zich afvragen waarom een dag niet meer dan 24 uur heeft. Je slaapt, werkt, sport en eet en daartussen heb je dus maar een klein gedeelte van de dag voor andere dingen zoals gamen. Ikzelf ben recent op dit punt gekomen en verruil vaak de lange uren aan gamen met een combinatie van Netflix en een potje FIFA.

FIFA 16

Bedrijven weten dit als geen ander en richten hier ook hun game op in. Als ik kijk naar mijn eigen collectie zie ik dat wanneer ik de tijd vind om een spel te spelen ik sneller grijp naar een potje FIFA dan naar een spelletje Bloodborne. Gamedevelopers weten dit ook en richten hun game soms zo in dat spelers zo min mogelijk tijd hoeven te verspelen om in het spel te raken. In een wereld waarin alles steeds sneller en drukker wordt en games ook gespeeld kunnen worden via een mobiel is het ontzettend belangrijk om de tijd zover mogelijk te korten.

Wat voor games genieten jouw voorkeur? Snelle potjes schieten of toch meer de vele uren in bijvoorbeeld World of Warcraft? Laat mij jouw mening weten in de comments!

Gerelateerde berichten

Tags

Dit vind je misschien ook leuk...

 • Boomstoot

  Ligt er een beetje aan.. Tijdzuipende games hebben ook elementen waar je maar even voor hoeft te zitten.. Vind dat “kleine en snelle” games vaak snel saai worden omdat het ook blijft bij dat klein en snel. Snel weer op uitgekeken dus…

 • Ik haal zelf meer voldoening uit de moeite die ik moet doen om een quest in The Witcher 3 te completen, maar ik moet zeggen dat het soms ook wel frustrerend werkt. Soms ben je uren met een quest bezig en dan verliest het verhaal een beetje z’n momentum.

 • nicholasnoob

  vind het toch behoorlijk anders nu veel games gebruik maken van features als quicksaves of je zelfs je console in een rest mode kunt zetten. Een dag heeft 24 uur, een werkdag gelukkig maar 8 meestal. Na die 8 uur pak ik gewoon weer op waar ik was gebleven. Zo krijgen zelfs diepgaande langdradige games een kans

  • Persoonlijk vind ik het enorm irritant als ik midden in een quest of whatever m’n console moet verlaten.. Beetje een “betrapt worden tijdens het voorspel” situatie…

   • nicholasnoob

    de gedachte dat je voorspel partner thuis in dezelfde positie ligt te wachten doet mij vreugde op weg naar huis 🙂

  • Haha nu moet ik weer denken aan die dagen dat je echt zo’n saveglobe moest zoeken om te saven.

   • nicholasnoob

    ja dat was horrible 🙁 de dagen dat je het maar gewoon aan liet staan

Advertentie

Deze maand

Spring naar werkbalk