DG Thinks: Tijd tekort

Tegenwoordig hebben veel mensen ergens een mening over en dat is helemaal niet zo erg want een mening hebben is wat ons nog anders laat zijn. Een mening hebben over een onderwerp is belangrijk en helpt je zelfstandig je eigen keuzes te maken in het leven. Wat heb je er immers aan om voor altijd achter de horde aan te lopen en braaf ja te knikken? In deze wekelijkse special genaamd DG thinks kan ik mijn eigen mening geven over alles wat met gaming en technologie te maken heeft. Gamen is een hobby maar een dag heeft maar 24 uur, wat te doen?

Veel mensen komen op een punt in hun leven dat ze stilstaan en zich afvragen waarom een dag niet meer dan 24 uur heeft. Je slaapt, werkt, sport en eet en daartussen heb je dus maar een klein gedeelte van de dag voor andere dingen zoals gamen. Ikzelf ben recent op dit punt gekomen en verruil vaak de lange uren aan gamen met een combinatie van Netflix en een potje FIFA.

FIFA 16

Bedrijven weten dit als geen ander en richten hier ook hun game op in. Als ik kijk naar mijn eigen collectie zie ik dat wanneer ik de tijd vind om een spel te spelen ik sneller grijp naar een potje FIFA dan naar een spelletje Bloodborne. Gamedevelopers weten dit ook en richten hun game soms zo in dat spelers zo min mogelijk tijd hoeven te verspelen om in het spel te raken. In een wereld waarin alles steeds sneller en drukker wordt en games ook gespeeld kunnen worden via een mobiel is het ontzettend belangrijk om de tijd zover mogelijk te korten.

Wat voor games genieten jouw voorkeur? Snelle potjes schieten of toch meer de vele uren in bijvoorbeeld World of Warcraft? Laat mij jouw mening weten in de comments!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek