DG Thinks: Ow, dat deuntje!

DG Thinks Muziek

Tegenwoordig hebben veel mensen ergens een mening over en dat is helemaal niet erg, want een mening hebben is wat ons nog anders laat zijn. Een mening hebben over een onderwerp is belangrijk en helpt je zelfstandig je eigen keuzes te maken in het leven. Wat heb je er immers aan om voor altijd achter de horde aan te lopen en braaf ja te knikken? In deze wekelijkse special genaamd DG thinks kan ik mijn eigen mening geven over alles wat met gaming en technologie te maken heeft. Deze week: muziek in games – ondergewaardeerd, maar ontzettend belangrijk.

Wanneer mensen terugdenken aan dingen uit het verleden zoeken ze vaak naar punten van herkenning. Muziek is hier een belangrijk onderdeel van. Iedereen die ik ken heeft wel een herinnering met muziek erin. Voor mij is dit vaak bij het spelletje FIFA. Fatboy Slim zijn Funk Soul Brothers en meer recent Imagine Dragons met On Top of The World. Afgelopen week heb ik hier een concert van moge bijwonen waar, toen dit liedje werd gespeeld, ik nog eens extra stilstond bij de kracht die muziek heeft op een product.

Tegenwoordig maken minder games gebruik van dit trucje, lijkt het wel, terwijl vroeger er toch veel meer spellen waren die in mijn gedachten van dit handigheidje gebruik maakte. Tony Hawk had altijd een hele goeie en herkenbare soundtrack wat het spelen van het spel een stuk leuker maakte. Ook nog deels gerelateerd aan dit onderwerp zijn de openings montages die Sony voor haar persconferenties elk jaar uitpompt. Een geweldige mix van herkenning in het merk van PlayStation en muziek. Grootste voorbeeld hiervan is denk ik de openingsmontage van Sony tijdens de aankondiging van de PlayStation 4:

Iedereen die ik ken heeft wel zo’n soort moment als ik hierboven heb beschreven, wat is de jouwe? Laat het ons weten!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek