Dice maakt van een grap een Easter Egg in Battlefield-1

Battlefield 1 DLC EA DICE

Het begint altijd onschuldig, je maakt een grap over iets wat je grappig vindt in spel. In dit geval de reload animatie in het spel Battlefield-1 en voordat je het weet heeft de ontwikkelaar Dice er een daadwerkelijke Easter Egg van gemaakt.

In Januari maakte de gebruiker Flakfire een grap op het bekende sociale media platform Twitter, waar hij de lange reload animatie van het MG 08/18 geweer belachelijk maakte. De hendel aan het wapen deed hem denken aan het “Jack in the box” speeltje, en maakte hier een video over waarin het wapen het “Pop goes the weasel” geluid afspeelt.

De ontwikkelaar Dice vondt dit idee schijnbaar zodanig interessant dat ze het daadwerkelijk in de game hebben geïmplementeerd. Als de MG nog 13 kogels in het magazijn heeft als je herlaad zal het geluid afspelen. Nadat een speler genaamd DannyOnPC dit ontdekte en op het officieel Reddit forum van Battlefield plaatste, bevestigde Ryan Duffin, een werknemer van EA zijn theorie.

Voor de lezers die graag dit wapen willen uitproberen in battlefield-1 dienen eerst de Apocalypse DLC gekocht te hebben. Spelers dienen eerst 50 kills te maken met een support-class om dit wapen vrij te spelen. Als je het wapen herlaad met nog kogels in het magazijn, zal het herladen veel langer duren. Er wordt dan ook geadviseerd het wapen altijd helemaal leeg te knallen.

Hieronder volgt een video van de Easter Egg

Tags

Over: Rowdy Leers

Mijn naam is Rowdy. Ik ben een fanatiek redactielid van intheGame.nl en sta altijd klaar om met iemand een gamepje te spelen. Mijn game avonturen zijn begonnen op de gameboy en sega en ben sinds mijn 3e levensjaar mijn toekomst al verloren.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek