Diego Maradona plotseling vriendjes met Konami

pes konami

Diego Maradona, de voetbal legende die een maandje of twee geleden Konami wilde aanklagen voor het gebruiken van zijn uiterlijk in PES 2017 zal geen rechtszaak beginnen. Integendeel, want ze lijken nu goede vriendjes te zijn.

Beide partijen hebben alles weten op te lossen zonder dat hier rechters bij kwamen kijken. Alhoewel Konami zelf verzekerd was over hun positie in deze strijd hebben ze een onbekend bedrag naar Maradona’s rekening overgemaakt. Als resultaat hierop zijn Maradona en Konami nu beste vriendjes want Maradona gaat de voetbal serie PES namelijk promoten tot 2020! Dat moet wel een leuk bedragje zijn geweest.

De voetbal legende wilde het Japanse bedrijf aanklagen, omdat ze zonder zijn toestemming gebruik hebben gemaakt van zijn “personage”. Konami had hier het volgende antwoord op:

“our company is using [this player] appropriately, with the basis of the license within the contract.”

Better safe than sorry, want Konami’s president Takayuki Kubo, heeft het persoonlijk met Diego Maradona opgelost en is zelfs even langs hem gegaan in Argentinië. Een gedeelte van het bedrag zou de Argentijn spenderen aan verbeteringen van voetbal faciliteiten in zijn land van herkomst.

E3 2017 staat voor de deur. Wat verwacht jij van PES 2018 en haar concurrent FIFA?

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek