Diego Maradona wilt Konami aanklagen

pes-2017-logo-konami-maradona

Wie heeft het ooit gedacht dat de legendarische voetballer Diego Maradona de game studio Konami zou aanklagen. Het gaat om één specifieke afbeelding die Konami heeft gereleased bij hun nieuwe update voor Pro Evolution Soccer 2017.

Het bericht van de voetballer was te lezen op Facebook. In dit bericht zei de ex voetballer van Argentinië en FC Barcalona “Dat hij gister heeft gehoord dat een Japans bedrijf genaamd Konami zijn looks gebruikt voor hun spel PES 2017”. Het gaat over de onderstaande afbeelding.

konami-2017-pes-maradona

“My lawyer Matias Morla will initiate the corresponding legal actions, I hope this is not another scam.”

– Matias Morla, advocaat van Diego Maradona.

In de bovenstaande afbeelding is Maradona’s speler te zien in myClub mode. In deze modus kan de speler een “dream team” bouwen van huidige en voormalige professionele spelers. Het gaat hier voornamelijk over de nieuwe mode die Konami InTheGame brengt met een nieuwe patch.

Meerdere persbedrijven hebben Konami over dit incident gecontacteerd, echter heeft Konami nog niet gereageerd.

Als een voetballer was Maradona een van de beste van zijn generatie. Zijn professionele carriëre duurde ongeveer 21 jaar lang, vanaf 1976 tot en met 1997. Diego heeft ook twee records van de duurste speler ooit op zijn naam staan, vele trofeeën gewonnen en werd door de FIFA als Speler van de Eeuw uitgeroepen.

In 2010 heeft Maradona zijn thuisland begeleid in de wereldkampioenschap in Zuid-Afrika, echter kwam hij niet verder dan de kwart finales met zijn sterke Argentinië.

Met de recente patch, kwam ook Data Pack 3.0 add-on. Deze laat honderden spelers er beter uitzien, meer kits, meer schoenen, meer aanpasbare delen voor je stadion en de nieuwe Adidas 2016/2017 voetbal die wordt gebruikt in de Champions League.

Wat vinden jullie ervan dat Diego Maradona de japanse game developers Konami aanklaagt? Laat je mening hieronder achter!

PES 2017 kwam uit in september van 2016.

Tags

Over: Joel Lemmrich

Het is de jongen Nephilim van het internet. Ook bekend als HBO drop out omdat ik dedicated aan gamen ben. Streamen is een nieuw ding waar ik mee bezig probeer te zijn maar dat gaat moeilijk in deze harde wereld. See you online.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek