DiRT Rally krijgt mod support

DiRT Rally Screen6

Codemasters heeft in een officiële statement aangegeven dat er Mod Support zal zijn voor de nieuwste DiRT Rally titel. Dit om het spel verder te laten evolueren en het interessant te maken om de game aan te schaffen. Voor de DiRT Rally games worden vaker kleinere mods gemaakt door derden. Echter staat er in de Policy van Codemasters dat ze hier geen support in geven zoals het vrij geven van bepaalde codes, zoals bij vele games het geval is.

Het lijkt er op dat Codemasters Mod Support wil gaan bieden aan derden die de game willen tweaken door bijvoorbeeld nieuwe tracks te creëren, nieuwe wagens dan al niet nieuwe skins te maken. Codemasters had het volgende te melden in hun statement. Statement is vrij vertaald en ingekort mocht je de originele statement willen lezen verwijs ik je naar de site van Codemasters.

“Na de stroom berichten die we hebben voorbij zien komen betreffende het Mod Support voor DiRT moeten we het volgende kwijt. Met Mod Support bedoelen we proper Steam Workshop integration. We zijn nog bezig met het spel te ontwikkelen en bekijken dus nog wat er wel en wat er niet gemod kan worden in de toekomst. We zouden zelf ook het liefst zien dat je met een LMP1 car Pikes Peak vol gas kan nemen, hoe mooi dit ook zou zijn!
Waar we mee zitten zijn de “Semi” mods die gebruikt worden om snellere tijden neer te zetten, dit komt meer neer op cheaten en daar staan wij niet achter. Iedereen moet gelijke kansen krijgen als je mee doet aan online leagues. Momenteel zijn er al vele mods voor DiRT rally al beschikbaar zoals complete seizoenen, nieuwe tracks, we verwelkomen dit ook en zullen dit ook ondersteunen.”

Wordt vervolgd dus! DiRT Rally is momenteel in de Early-Access te verkrijgen op steam voor €32,99

Tags

Over: Draadloosstroom

Hoi !

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek