Dishonored 2 moet twee keer gespeeld worden

Dishonored 2

De echte Dishonored fans onder ons hebben geluk. De makers van het spel hebben namelijk aangegeven dat Dishonored 2 twee keer uitgespeeld moet worden om het verhaal echt te kunnen begrijpen. Het spel biedt namelijk exclusieve content per speelbaar karakter in de vorm van dialogen en achtergrondverhaal. Dit betekent dat het niet vervelend zal zijn om het verhaal nog eens van begin tot eind uit te pluizen.

Dishonored spelers zijn er over het algemeen niet vies van om het spel nog een keer uit te spelen. Het spel biedt namelijk met de verschillende powers de mogelijkheid om het verhaal op je eigen manier te spelen. Arkane Studios belooft echter dat in het tweede deel van de franchise er nog meer reden zal zijn voor een replay. Naast de verschillende powers van de twee speelbare karakters, Corvo en Emily, zullen zij ook andere delen van het verhaal laten zien. In een interview met de Australische website Finder zegt creative producer Harvey Smith:

“Players won’t understand Dishonored 2 till they play it twice.”

Goed nieuws

Het nieuws dat Dishonored 2 een reden geeft om het met beide karakters te spelen was ook wel nodig, want anders lijkt het overbodig om twee karakters te introduceren. Je hebt namelijk in het spel niet de mogelijkheid om van karakter te wisselen. Als je kiest voor Emily of Corvo zit je ook je hele playthrough aan dat karakter vast. De twee karakters hebben wel verschillende powers, maar dit is niet genoeg. De kracht van Dishonored was namelijk al dat het powersysteem reden gaf voor een replay. En als speler wil je natuurlijk verbetering zien ten opzichte van deel 1. Het verschil in verhaallijn zorgt weer voor een extra reden om het spel opnieuw te spelen en dit zal de echte Dishonored fan als muziek in de oren klinken!

Of toch niet?

Het nieuws heeft ook wel tot lichte onrust geleid, want hoe zal het zijn voor de spelers die er na een playthrough genoeg van hebben. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat een spel je forceert om het twee keer uit te spelen, omdat je anders geen idee hebt waar het nou eigenlijk over ging. De kans is echter groot dat Harvey Smith met zijn opmerking bedoelde dat een tweede playthrough je meer grip op het verhaal zal geven. Dit betekent dat een eerste playthrough wel genoeg zal zijn om het verhaal van begin tot eind te begrijpen. Maar als je echt het mysterie wilt ontrafelen zul je je nog een keer moeten wagen in de wereld van Dishonored 2.

Tags

Over: Remco Brom

Mijn naam is Remco. Ik ben redactielid bij intheGame. Op dit moment ben ik bezig met mijn master politicologie op de universiteit. Alle overige tijd die ik heb, probeer ik zoveel mogelijk aan gamen te besteden. In de toekomst zou ik graag een game ontwerpen, die een toegevoegde waarde kan hebben voor de samenleving.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek