Doom demo nog steeds speelbaar

Doom Alien

Doom, de reboot die Bethesda onlangs van de klassieke shooter gemaakt heeft, krijgt een verlengde demo op consoles en PC. De game is sinds 13 mei wereldwijd bespeelbaar.

Bethesda heeft via een tweet laten weten dat de demo van Doom voor onbepaalde tijd gratis te downloaden valt. De demo, die bestaat uit het eerste level van de game, zou eigenlijk alleen tijdens de week van de E3 speelbaar zijn. Fans hebben echter gesmeekt om een verlenging en blijkbaar zijn ze bij Bethesda de beroerdste niet, gezien de demo inderdaad verlengd is geworden. Voor hoelang de demo speelbaar zal zijn, is echter niet bekend gemaakt.

De tweet werd via het Twitterprofiel van Doom gisterenavond bekend gemaakt.

De demo kan via deze website worden gedownload voor alle platformen.

Niet bekend met de serie? In Doom speel je als marinekracht die op de planeet Mars demonen en monsters kapot moet knallen. Een diepgaand verhaal hoef je niet te verwachten, maar lekker oldskool monsters in first-person neerschieten wél. Het allereerste deel van de serie verscheen in 1993 en is een pioneer geweest op het gebied van first-person shooters. 3D graphics, online multiplayer netwerken en de ontwikkeling van mods zijn allemaal met behulp van deze shooter tot stand gekomen. De serie telt vijf volwaardige games in totaal en heeft daarnaast ook een aantal DLC´s, spin-offs en een film (waar we liever niet over praten).

De laatste game in de serie is een reboot en verscheen op 13 mei wereldwijd in de winkels. De game werd redelijk goed ontvangen en kreeg veel zevens, achtens en negens. De game werd uitgebracht op Xbox One, PlayStation 4 en PC.

De demo van Doom is beschikbaar via de site van Doom. De demo is voor onbepaalde tijd verlengd, dus pak ´em nu je hem nog kunt grijpen! De demo is speelbaar op XBONE, PS4 en PC.

Tags

Over: Regenboogworstje

In het dagelijks leven staat deze 21-jarige student Kunstgeschiedenis bekend als "Quintly", maar op de digitale snelweg rijdt deze jongedame in een voertuig dat het kenteken "Regenboogworstje" draagt. De Worst gamet al sinds het begin van haar bestaan en haar favoriete titels zijn Dragon Age: Origins en The Elder Scrolls IV: Oblivion.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek