Doom krijgt wereldwijde release op 13 mei

Doom revenant

Na de release van Fallout 4, hebben id Software en Bethesda niet bepaald tijd gehad om vakantie te vieren: hun volgende titel, de zeer geanticipeerde “reboot” van Doom, is vanaf 13 mei 2016 wereldwijd verkrijgbaar voor de PC, PS4 en XBONE.

In 2008 werd de game aangekondigd als Doom 4, maar gaat sinds 2013 door het leven als ”gewoon” Doom. Naast de bekendmaking van de exacte releasedatum, heeft Bethesda ook de collector’s edition online gezet.

De originele Doom zag het levenslicht in 1993 en werd een instant klassieker. Tot op het heden wordt de game gezien als een van dé pioniers op het gebied van 3D graphics en online multiplayer. Na een aantal sequels (en een hele slechte film) is besloten de game een reboot te geven. De brute pret en uitdagende gameplay zullen echter zoals vanouds zijn!

Doom 1993

Gameplaybeelden van de originele Doom

De sleutelprincipes van Doom zijn badass demons, “big effing guns en moving really fast”, volgens executive producer Marty Stratton. Zoals in voorgaande delen speel je in deze Doom als marinier die naar alle lust op monsters kan schieten. De game zal verschillende wapens bevatten en deze kunnen tussen spelers onderling geruild worden. Het vechtsysteem legt wederom de nadruk op beweging en vitesse, wat het adrenaline gehalte van de game flink verhoogd. Ook is er geen automatische health-regeneration in de game aanwezig: ben je gewond, dan dien je health-packs te vinden of betere armour te dragen. Je kunt ook health erbij krijgen door middel van het doden van enemies.

Naast de digitale en fysieke releases krijgt Doom ook een collector’ edtition. Deze editie zal, naast de fysieke game in metalen case, ook een 30 cm statuette van de Revenant, een van de meest iconische demonen in de game, bevatten. Voor een luttele €129,99 is dit helemaal van jou!

Doom Collectors edition

Maar wacht! Dat is nog niet alles!

Ook een trailer van de campaign werd online gezet! Bekijk ’em hieronder:

Doom verschijnt 23 mei op PC, PS4 en XBONE. Laat ons weten of je de game, en misschien zelfs de collector’s edition, in huis zal halen!

Tags

Over: Regenboogworstje

In het dagelijks leven staat deze 21-jarige student Kunstgeschiedenis bekend als "Quintly", maar op de digitale snelweg rijdt deze jongedame in een voertuig dat het kenteken "Regenboogworstje" draagt. De Worst gamet al sinds het begin van haar bestaan en haar favoriete titels zijn Dragon Age: Origins en The Elder Scrolls IV: Oblivion.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek