Dota 2 verbreekt record prijzenpot in eSports

Dota Prizepool

Dat Dota 2 een hoge prijzen pot in eSports had was al bekend. Maar het vorige record is alweer verbroken. De huidige prijzenpot staat op 18,7 miljoen dollar en stijgt nog steeds.

In Dota 2 is het mogelijk dat je een Battle pass kan kopen bij te dragen aan de prijzenpot voor “The International”. Dit evenement vindt eens per jaar plaats en hier spelen proteams voor de eerste plek.

Als je de battle pass koopt krijg je ook extra’s. De extra’s die je krijgt zijn: een cursorpakket, een emoticonpakket, een HUD skin, een muziekpakket, een weereffect, een omroeperspakket, een bespotting, een effigy block, verschillende laadschermen en een evoluerende koerier.

Je kan het battle level van je battle pass verhogen door levels bij te kopen. Hierdoor krijg je meer extra’s en help je nog meer mee aan de prijzenpot voor The International 2016. Op level 125 krijg je Immortal Gardens Terrain. Dat is een terrainskin die je permanent unlocket en dus ook behoudt na The International 2016. Op level 225 ontgrendel je een questpad die een stijl ontgrendelt voor Legion Commander. De evoluerende koerier heeft 21 verschillende skins. Deze ontgrendel je door de battle pass level te verhogen. Als je echt heel veel van het spel houdt en graag je geld erin duwt, dan kan je op level 1000 een The International 2016 Collector’s aegis krijgen. Dit is een replica met een schaal van 1:5 van de aegis die de winnaars van The International 2016 ontvangen.

Dota 2 stond al langer bekend om grote prijzenpotten. Zo heeft de game de 7 hoogste plekken op de top 10 lijst van hoogste prijzenpot voor eSport evenementen.

Dota Prize pool

Zoals het er nu uitziet gaan ze voor 8 plekken binnen de top 10.

Vorig jaar stond het record voor de hoogste prijzenpot op 18,4 miljoen en dat is momenteel verbroken met 18,7 miljoen, maar het bedrag blijft nog stijgen door de verkoop van de battle pass.

Ben je nieuwsgierig naar hoeveel de prijzenpot momenteel is? Dan kun je dat hier bekijken: http://www.dota2.com/international/Battlepass/?l=dutch

Wat vind jij van deze hoge prijzenpot? Laat het ons weten in de reacties!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek