Dragon Ball FighterZ krijgt een originele character en sociaal platform

Dragon Ball FighterZ zal een origineel character genaamd Android 21 vertonen. Ook zijn Tien en Yamcha bevestigd voor de vechtgame.


In V-Jump, een Japans tijdschrift over manga en videogames, zijn drie personages aangekondigd voor de nieuwe Dragon Ball-vechter. Zoals gebruikelijk is in Dragon Ball-games wordt een alternatieve verhaallijn verteld. In Dragon Ball FighterZ staat het verhaal van Android 16 centraal, waarin de vrouwelijke Android 21 een grote rol speelt.

Dragon Ball FighterZ roster uitgebreid
De twee nieuwe personages die door Bandai Namco bekend zijn gemaakt zijn Yamcha en Tien Shinhan. Twee aangekondigde moves voor Yamcha zijn Spirit Ball en Neo Wolf Fang Fist. Het personage Tien Shinhan krijgt onder andere Neo Tri-Beam Meteor als move. Ook is Chaozu aangekondigd als support personage.
Eerder maakte Bandai Namco bekend dat Frieza als speelbare personage in Dragon Ball FighterZ zit.

Sociaal
Dragon Ball FighterZ is meer dan alleen een fighting game. Her lijkt er op dat het zelfs een heel sociaal platform wordt. Het menu van het spel is in wezen een eilandje waar grote groepen aan spelers, weergegeven als Dragon Ball avatars, rond kunnen lopen en met elkaar communiceren. In deze hub moet je zelf naar bepaalde uithoeken rennen om speltypes te starten.

Zoals het er nu uitziet, krijgt Dragon Ball FighterZ een enorm sociaal draagvlak. Naast het gegeven dat je andere matches live kan meekijken, is er de mogelijkheid om je eigen wedstrijden terug te zien om je tactieken te verbeteren. Bovendien kan je contact zoeken met andere spelers door preset teksten te verzenden. Die zijn weergegeven door middel van een stempel van een Dragon Ball Z character met bijbehorende pose en quote.

Dragon Ball FighterZ komt pas in februari 2018 uit, maar nu al is het een game om naar uit te kijken. Tegen die tijd is er gelukkig ook meer informatie over het spel bekend, of ben je er misschien zelf al mee aan de slag gegaan. Nu in september vindt er namelijk een gesloten beta plaats en in januari 2018 volgt de open beta. Als je het spel pre-ordered, speel je vanaf de release ook nog eens Super Saiyan Goku en Super Saiyan Vegeta vrij.

Tags

Over: Rowdy Leers

Mijn naam is Rowdy. Ik ben een fanatiek redactielid van intheGame.nl en sta altijd klaar om met iemand een gamepje te spelen. Mijn game avonturen zijn begonnen op de gameboy en sega en ben sinds mijn 3e levensjaar mijn toekomst al verloren.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek