Dragon Quest XI zal niet gecensureerd worden

Dragon Quest XI gecensureerd

Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age gaat verder met de traditie van de Dragon Quest serie in de vorm van een hele hoop terugkerende elementen, waaronder de humor. Square Enix wil dit graag behouden in de westerse release.

Producer Hokuto Okamoto heeft met Dualshockers over de stand van zaken van Dragon Quest XI gesproken. Daar vertelde hij dat, ondanks dat de content vertaald zal worden, geen enkele content gecensureerd zal worden. Een localization zal dus wel plaatsvinden. Alle content zal echter intact blijven. Zo ook de populaire “puff Puff”.

 

Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age verschijnt in september op de PS4 en PC. Een Switch versie staat op de planning, maar wanneer deze verschijnt is niet duidelijk. Square Enix was er duidelijk in dat de game niet naar het westen komt op de 3DS. De switch versie zou er wel aan komen maar dat zal waarschijnlijk niet dit jaar zijn.

dragon quest xi

Voor Europa en Noord Amerika wordt wel aan een versie voor de Nintendo Switch gedacht. De ontwikkeling daarvan zal vanwege technische redenen echter veel langer duren. Volgens Square Enix zal dit dan ook niet in 2018 plaatsvinden. Of een uiteindelijke switch versie verschil zal maken in de populariteit van de Dragon Quest serie is niet duidelijk.
In Japan ging het ontzettend goed met de game. Binnen het eerste jaar verkocht de game, verdeeld over de 3DS en PS4, zo’n 3 miljoen exemplaren.

 

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek