Dutch Comic Con 2018: Een zeer geslaagde conventie

Dutch Comic Con is al een aanzienlijke tijd de grootste conventie van zijn soort in ons land. De organisatie werkt er hard aan om de conventie iedere editie verder te verbeteren en uit te breiden. Deze editie hebben wij besloten eens een kijkje te gaan nemen.

Tweemaal per jaar veranderen de hallen van de Jaarbeurs in Utrecht in hét paradijs voor liefhebbers van comics, gaming en cosplay. De hallen van de jaarbeurs worden met iedere editie verder uitgebreid. Buiten de special guests die worden uitgenodigd en een goed gevulde dealerhal om wordt er ook een breed scala aan activiteiten aangeboden. Enkele voorbeelden van activiteiten zijn workshops, panels en wedstrijden. Tevens heeft Dutch Comic Con dit jaar in samenwerking met The International Drone Racing Association (IDRA) een drone race georganiseerd.

Gaming Area

Met iedere editie zie ik de gaming area van DCC groter worden. Bedrijven als Nintendo, Acer, MSi en Omen hebben hier een plekje bemachtigd waarbij bezoekers verscheidene games konden spelen. De nodige nostalgische gevoelens kwamen omhoog tijdens het passeren van de arcade kasten. Hier kon je games als Primeval Hunt, Sega Rally en Pac-Man’s Arcade Party spelen. Indien je op zoek was naar wat meer uitdaging kon je het tegen andere bezoekers opnemen in de gaming tournaments. Hier vonden wedstrijden plaats voor Tekken, Dragonball FighterZ, Super Smash Bros, League of Legends, Fifa, Overwatch, Splatoon 2, Rocket League en PlayerUnknown’s Battlegrounds. Wij hopen alleen dat deze wedstrijden in de volgende edities op een ruimtelijker stuk plaatsvinden. De animo was groot wat resulteerde in drukke rijen waarin je kort op elkaar gedrukt stond. Meekijken met spelers die al bezig waren was erg lastig. Tevens was het voor overige bezoekers lastig om te passeren zonder te botsen.

Donkey Kong Country: Tropical Freeze

Een aangename verassing op de vloer was Donkey Kong Country: Tropical Freeze. Dit is namelijk de eerste keer dat wij Nederlanders aan de slag mochten gaan met de Wii U port. Alhoewel er maar een tweetal stations waren gereserveerd voor deze game bood het alsnog een manier om als eerste een gevoel te krijgen van wat de game te bieden heeft zodra deze verschijnt, later dit jaar. Het is mooi om te zien dat ondanks het evenement niet volledig gefocust is op gaming, er toch hier en daar wat verassingen worden aangeboden voor de bezoekers.

Horizon Zero Dawn

Een van de activiteiten was een panel over de opbouw van Horizon Zero Dawn. Ilya Golitsyn, een Senior Concept Artist, heeft uitgelegd hoe zij dit hebben gedaan. Tevens werd er uitleg gegeven over de outfits in de game, waarvan deze zijn gemaakt en hoe zij deze uiteindelijk vorm hebben gegeven. Deze panel was zeer druk bezocht en Ilya Golitsyn heeft de aandacht van iedereen er goed bij weten te houden.

HZD Panel DCC

Cosplay

De goede sfeer die heerst op de beursvloer ontstaat mede dankzij de aanwezige cosplayers. Speciaal voor hen heeft Dutch Comic Con in samenwerking met Hype Creations een Cosplay Contest georganiseerd. Hiervoor is een ervaren jury, bestaande uit 3 man, uitgenodigd om de outfits van de deelnemers te beoordelen. Buiten de Cosplay Contest om zijn er ook nog een aantal andere activiteiten georganiseerd speciaal voor cosplayers. Zo was er een cosplay catwalk, waren er cosplay/fan meetings en kon je bekende cosplayers uit het buitenland ontmoeten.
Wij hebben onze ogen uitgekeken op alle prachtige creaties. Via deze weg willen wij de aanwezige cosplayers dan ook graag complimenteren met hun prachtige creaties. Hieronder zie je enkele foto’s terug die op zaterdag zijn gemaakt.

Algemene sfeer

De algemene sfeer op het evenement was vooral gezelligheid. Er is werkelijk voor ieder wat wils op het evenement.  Of je nou een liefhebber bent van games, stripboeken, films, series, cosplaying, fantasie of eten (want er waren ook eet-tentjes uiteraard) ben je hier wel aan het juiste adres. Een ideale plek om even een dagje of weekendje te ontsnappen van de dagelijkse sleur en je innerlijke kind de vrije loop te geven.
Iedere editie zijn er verschillende bekende acteurs en actrices die jij kunt ontmoeten. Daarnaast was het mogelijk om een wandeling te maken door Westeros in ‘House of Wax’.

Honeycomb Maze

Tevens kon je deze editie mee doen in een Honeycomb Maze bekend uit Takeshi’s Castle. Helaas kon je als toeschouwer niet meegenieten van wat er binnen in het doolhof gebeurde omdat er geen tribune aanwezig was. Je kon enkel de muren zien waardoor je zelf mee had moeten doen om het te ervaren.

De dealer hal

Vanzelfsprekend hoort er bij een evenement als deze ook een ruim aanbod aan merchandise. Zo kon je kleding, decoratie, speelgoed, games en allerlei andere dingen kopen die allemaal gerelateerd zijn aan wat er op het evenement zoal te zien is. De creatievelingen onder ons hadden zelfs eigen stands waarin zij hun tekeningen, portretten en andere creaties aanboden.

Zeker een aanrader

Al met al heeft Dutch Comic Con voor een hoop plezier gezorgd. Tientallen bezienswaardigheden, special guests, verschillende activiteiten voor jong en oud, winkels, games en stripboeken. Het is het zeker waard om hier de volgende editie ook eens langs te gaan. Bekijk hier beneden nog enkele foto’s.

Tags

Over: Milkybum

Hi! Ik ben Roxanne. Sinds kort ben ik redactrice bij intheGame.nl Dit doe ik naast mijn vaste baan als woonbegeleider in een maatschappelijke opvang. Mijn vrije tijd spendeer ik graag aan mijn katten, gamen en yoga.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek