DX12 komt naar Tomb Raider

Rise of the Tomb Raider is een spel die de succesvolle reboot van Sqaure Enix voortzet. De game verkoopt aardig en het lijkt erop dat Tomb Raider hierdoor weer een gevestigde naam is in de gaming wereld. Er komt voor computer gebruikers een nieuwe update aan die wat dingen verbetert.

Als we kijken naar wat deze update brengt zien we dat DX12 naar het spel komt:

Added support for DirectX 12
DirectX 12 is a new advanced graphics API that on the right hardware can offer far better performance.
For the best DX12 performance and stability please install the latest drivers for your GPU.
For NVIDIA: http://www.nvidia.com/download/drive…px/99512/en-us
For AMD: http://support.amd.com/en-us/kb-arti…tion_16.3.aspx

Adds NVIDIA VXAO Ambient Occlusion technology. This is the world’s most advanced real-time AO solution, specifically developed for NVIDIA Maxwell hardware. (Steam Only)
Added a new benchmark feature to allow easy comparison of performance on different systems, as well as at different graphics settings.
Fixed some HBAO+ and other Ambient Occlusion issues.
Fixed motion blur problems in Stereoscopic 3D mode.
A variety of other smaller optimizations, bug-fixes, and tweaks.

Tomb Raider

Rise of the Tomb Raider is nu al een tijdje uit voor computer gebruikers. Oorspronkelijk was het spel alleen beschikbaar voor mensen die een Xbox One console in hun bezit hadden. Later in dit jaar mogen ook PlayStation gebruikers dit vette spel spelen. Een update voor de Xbox One is op het moment van schrijven nog niet bij ons bekend. Dit betekent dus dat computer gebruikers als enige de voordelen halen op dit moment van DirectX 12. De Xbox One gaat als het goed is wel gebruik maken van DirectX 12.

Een klein iets nog om op te merken is dat NVIDIA VXAO Ambient Occlusion alleen beschikbaar (op dit moment) voor mensen die de game hebben gekocht via Steam. De Update is vanaf nu binnen te halen!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek