E3: Minecraft Cross-Play en updates!

Minecraft

De E3 loopt als een trein, dit jaar. Na een sterke EA Play en een machtige kick-off van Bethesda, krijgen we nu een sterke line-up van Microsoft, met onder andere een Slim console, nieuwe Gears of War, Xbox Live features en nog veel meer. Snel door naar de volgende: Minecraft?

Jawel, door de “Friendly Update” van Minecraft die mogelijk wordt gemaakt door Xbox Live kunnen Windows 10 spelers, iOS en Android spelers vanaf deze update met elkaar samen spelen! Opnieuw cross-play dus, maar dan verspreid over meerd verschillende platformen.

Je kunt nu je eigen wereld maken, en deze delen met jouw vrienden, ongeacht het platform. Zo kunnen jouw vrienden jouw wereld ontdekken, zelfs als jij niet online bent! Dit gaat het samen spelen in Minecraft behoorlijk promoten en zal er voor zorgen dat Minecrafters over de hele wereld met elkaar samen kunnen spelen, of je nu een tablet hebt, een smartphone, Gear VR of een pc.

Texture packs worden overigens ook naar de Pocket Edition gebracht voor Windows 10.

In de herfst zullen mods naar Minecraft worden gebracht op de consoles en zal Realms beschikbaar worden op consoles in 2017. Voor nu kan jij gratis de Realms proberen via de Windows Store!

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek