E3 dit jaar zonder Activision

Activision E3 2016

Activision heeft dit jaar geen stand op de beursvloer van de E3, de meest bekende gamebeurs ter wereld.

Activision heeft aangekondigd dit jaar de E3 te zullen overslaan. Dat hebben ze bekend gemaakt via hun officiele Activision blog. Het is niet bekend waarom Activision niet op de beursvloer te vinden is. Eerder gaf Electronic Arts ook al aan geen eigen stand te hebben op de beurs. Wel houdt EA tijdens E3 een eigen event.

activision blizzard e3

“De E3 is waar exposanten voortdurend innoveren en verbinding proberen te maken met het publiek op nieuwe manieren,” zegt Rich Taylor, senior vice-president van de communicatie bij de ESA (Entertainment Software Association). “E3 2016 zal spannende video game aankondigingen onthullen, nieuwe virtuele en augmented-reality ervaringen bieden en honderden exposanten zullen hun beste werk tonen. We kijken ernaar uit om de aandacht van de wereld weer op ons te kunnen vestigen in juni.”

Activision-games zullen echter wel in verschillende vormen aanwezig zijn op E3. “In juni zijn we op de E3 met de presentatie van de gameplay van Infinity Ward’s ambitieuze nieuwe game,” zei Taylor. “We kijken er naar uit spannende en nieuwe details over het volgende grote Call of Duty spel in samenwerking met onze vrienden van PlayStation te delen. We zijn er trots op dat deelname aan deze “premier video game evenement“, maar er zal geen Activision stand op de beursvloer te vinden zijn. ”

Elk jaar worden op de E3 de nieuwste games getoond aan de wereldwijde pers. Verschillende bedrijven, waaronder Nintendo, Sony, Microsoft, Bethesda en Ubisoft, houden hun eigen persconferenties op de dagen voordat de beurs opengaat, waarop nieuwe game-aankondigingen worden gedaan. Tijdens de beurs krijgt de pers de kans om verschillende stands te bezoeken en de nieuwste games te spelen om hier vervolgens impressies over te schrijven.

De E3 is dit jaar van 14 tot en met 16 juni wederom in Los Angeles.

Tags

Over: ThermoFles

Is een diehard gamer van de ochtend tot de avond en gaat geen game uit de weg. Buiten het gamen om is hij een liefhebbende vader van een dochter van 2,5 en een zoon van 5. Daarnaast heeft hij nog een sport die 'vrouw' heet waar hij ook elke dag mee in de weer gaat. Tijdens het gamen tikt hij graag een paar zinnetjes weg op onze website.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek