E3: The Legend of Zelda: Breath of the Wild Gameplay

The Legend of Zelda

Nintendo die het vreemd genoeg heel stil houdt dit jaar tijdens de E3 en hun nieuwe console nog even voor hun zelf houden, komen wel met een prachtige nieuwe Zelda game. De trailer hebben we al gezien. Hoog tijd voor wat gameplay dus.

De nieuwe game in de Zelda franchise lijkt meer op een RPG dan de voorgaande delen die we hebben gezien. Een grote open wereld, waar jij op verschillende manieren te werk kunt gaan. Je kunt bijvoorbeeld je eigen wapens maken en vinden. Deze breken na een tijdje ook weer, een speer breekt vrij snel ten op zichten van een sterk zwaard, maar de wapens hebben dus durability.

Je health kan je niet vullen door hearts te vinden in het gras, maar nu krijg je je health drug door daadwerkelijk te eten. Zoals appels uit bomen. en paddenstoelen uit de grond. Je kunt verschillende kleren aantrekken, die hun eigen voor- en nadelen hebben, ja, je kunt zelfs naakt spelen als je dat wilt.

De nieuwe The Legend of Zelda lijkt dus meer op een Survival-RPG waarin jij je eigen resources moet zoeken om te overleven.

De game verteld jou niet echt waar je heen moet gaan, je moet alles zelf ontdekken en je komt steeds meer van het verhaal en dergelijken te weten als jij nieuwe dingen ontdekt in de game. Dit kun jij geheel doen in je eigen tempo.

Nintendo pakt het dit keer iets anders aan met de Zelda franchise, maar zijn heel erg blij met het resultaat en ze denken dat de fans ook heel erg benieuwd zijn naar de game wanneer hij verschijnt, ergens volgend jaar. Kan jij net als ons niet wachten op deze game?

The Legend of Zelda: Breath of the Wild verschijnt ergens in 2017 voor de Wii U en de Nintendo NX.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek