E3: Vooruitblik Microsoft

E3

Nog maar vier dagen en dan is het tijd voor het grootste game-evenement van het jaar, de E3. Microsoft is de eerste van de traditionele grote drie die een persconferentie houdt en omdat deze vaak bomvol met nieuws zitten blikken wij terug en vooruit.

Microsoft is altijd de eerste van de hardware fabrikanten die een E3 persconferentie heeft. Ondergetekende is begonnen met het bekijken van de E3 in 2009. Daar zagen we voor het eerst Project Natal met het jongetje Milo. Hier hebben we verder eigenlijk nooit meer wat van gehoord, maar voor zijn tijd zag het eruit als iets wat nog nooit was gedaan.

Voor mij was het wel een rare tijd om in te stappen. De focus bij Microsoft lag veel bij Kinect en met de toenmalig baas van de Xbox divisie, Don Mattrick (klap, klap, klap.) werd Microsoft Xbox een beetje casual weggezet. Wat mij is bijgebleven is dat tijdens de E3 van 2010 er een nieuwe Xbox 360 Slim kwam. De manier waarop ze dit aankondigden, door een behuizing van de oude Xbox 360 eroverheen te doen. Was geniaal:

Maar de laatste jaren is Microsoft waar wij gamers hun graag willen zien, in 2014 nam Phil Spencer het stokje over. De toon werd gelijk aan het begin gezet dat Microsoft er is voor de hardcore gamers, veel games, weinig multimedia gepraat. Dit is voortgezet in 2015, voor mij persoonlijk de beste persconferentie van het bedrijf die ik live heb gezien. Phil Spencer gooide een bom toen hij aankondigde dat de Xbox One backwards compatible werd met de 360. Daarnaast werd een ‘elite controller’ aan het publiek getoond. Rise of the Tomb Raider, Halo 5: Guardians, Gears of War Remaster en Scalebound. Het is een kleine greep uit de persconferentie van vorig jaar.

Dit jaar kan het bedrijf voor het derde jaar op rij een uitstekende persconferentie in elkaar zetten. Er zijn hints die bijvoorbeeld wijzen op een kleinere versie van de Xbox One en ook nog eens een krachtigere versie van de nieuwste console van Microsoft. Een nieuwe Dead Rising zit ook bij de geruchten, en natuurlijk kunnen we meer verwachten van de nieuwste Gears of War. Hoe dan ook, als Microsoft weer de focus zo bij de gamers legt, kan het alleen maar goed komen voor het bedrijf dat de laatste jaren serieus aan zichzelf heeft gewerkt.

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek