E3: Vooruitblik PC Gaming Show

E3

Nog een kleine drie dagen en dan is het zover, de E3 gaat dan van start met haar persconferenties. De E3 was de afgelope jaren vooral voor de console fabrikanten. Maar vorig jaar besloot een groep dat zij ook de computer in het zonnetje wou zetten. Dit jaar zijn ze terug met de PC Gaming Show.

De persconferentie stond vorig jaar nog in kinderschoenen, maar het was een eerbetoon aan het PC platform. Tijdens de persconferentie vorig jaar kwamen een aantal leuke aankondigingen voor het platform met de mooiste graphics. Zo werd er gezegd dat Gears of War: Ultimate Edition naar de PC komt. Werd er een nieuwe Truck Simulator aangekondigd en werd No Man’s Sky aangekondigd voor de PC.

MediaHandler

Het evenement heeft misschien niet hetzelfde gewicht wat de console persconferenties teweeg brengen. Dat is ook helemaal niet erg omdat het evenement net is begonnen. Maar het is wel een leuke manier om iets op te bouwen. Daar gaan ze dit jaar mee verder. Microsoft heeft tijdens het evenement vorig jaar te kennen gegeven dat zij soms het PC platform achterstelde. Dit willen ze gaan aanpakken in de toekomst en het platform goed ondersteunen, een voorbeeld hiervan is het eerder genoemde Gears of War: Ultimate Edition.

Wellicht het hoogtepunt van de avond vorig jaar, was van Square Enix en Eidos Montreal. De bedrijven lieten een nieuwe tech demo zien van de engine van het aankomende spel Deus Ex: Mankind Divided. Deze demo liet de grafische kracht zien van de engine en waar hij allemaal toe in staat is. Of de PC Gaming Show elk jaar een stukje kan groeien en straks mee kan met de console makers is maar de vraag, de tijd zal het zeggen. Maar wanneer er elk jaar een paar leuke aankondigingen komen, is het zeker de moeite waard om te volgen.

Ga jij de PC Gaming Show kijken? Laat het ons weten!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek