EA benoemt nieuwe executives

EA lijkt het roer om te willen gooien. Het bedrijf maakt een paar veranderingen door hoog geplaatste executives andere, of zelfs nieuwe functies te geven. Een aankondiging van CEO Andrew Wilson legt het uit.

Patrick Soderlund zal chief design officer worden. Een flinke stap hoger dan zijn rol bij Worldwide studios. Laura Miele zal Chief Studios Officer worden en de leiding geven aan EA worldwide Studios. Blake Jogensen krijgt een dubbele rol als Chief Operating Officer en Chief Financial Officer. Ook Chris Bruzzo en Matt Bilbey krijgen andere functies.

EA verandering

Volgens Wilson gaat verandering in de gaming industrie snel. Hij verwacht dan ook dat het nog sneller zal gaan en de verandering in de komende 5 jaar groter zal zijn dan die in de afgelopen 45 jaar. EA wil zich dus klaarstomen voor die transormatie. Wilson is groot voorstander van het lef hebben om verandering aan te gaan. Daarmee doelt hij op de service die aan spelers geleverd wordt. De veranderingen zouden moeten leiden tot een focus die meer op de creative core van EA gaat liggen. Groei is de bedoeling.

 

Of dit komt na de teleurstellende prestaties van Star Wars Battlefront 2 is niet duidelijk. Van Battlefront 2 zijn zo’n 9 miljoen exemplaren verkocht. Van de voorganger zijn er 13 miljoen verkocht in de eerste launch quarter. De enorm negatieve nieuws berichten over de game en de microtransactions zullen daar waarschijnlijk wel een rol in spelen. Daarop volgde natuurlijk Mass Effect Andromeda en de teleurstelling daarvan. Als laatste klap dan het uistellen van Anthem tot 2019. Het lijkt EA niet makkelijk af te gaan. Vandaar dat een verandering misschien ook wel nodig is.

Of dat dan komt door de stand van zaken in de game industrie of de prestaties van EA zullen we moeten afwachten. Of het vertrouwen van de consument weer in de lift zal gaan is ook niet duidelijk.

 

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek