EA wil uitbreiden tot het “Gigantische actie” genre

Ondanks dat EA een van de grootste game publishers zijn, ontbreekt hun aanwezigheid in de actie genres. EA studio baas Patrick Soderlund heeft plannen kenbaar gemaakt die doen denken dat deze afwezigheid niet lang meer zal duren. De studio wil zich gaan bezighouden met grote productie games. Daarbij wordt gedacht aan grote games als Assassin’s Creed en GTA.

EA heeft zichzelf in de game industrie al lang op de kaart gezet. In het actie genre ontbreken zij echter. Studio baas Patrick Soderlund bevestigt dit.
Het actie genre is momenteel het grootste genre in de industrie. Denk aan games als Assassin’s Creed.  EA wil hun portfolio daarom verbreden en toetreden tot de action-game scene.

actie game

 

Dat wil niet zeggen dat soortgelijke games in de maak zijn. Het strategisch plan is juist heel anders. Op de vraag of het plan was om open world games te maken reageerde Soderlund dat dit inderdaad een mogelijkheid zou kunnen zijn. Daarbij is de gedachte niet om achter GTA aan te gaan. Het bedrijf wil graag 50 miljoen exemplaren verkopen maar dit is niet de focus. De studio wil het publiek juist graag dingen geven die nog niet eerder zijn gedaan. Het gaat daarbij dus niet persé om open world games zoals je zou denken. EA heeft namelijk al eerder open world games, zoals Mercenaries, gemaakt. EA is namelijk al bezig met een upcoming Star Wars game waarvan geruchten gaan dat ook dit een open world RPG zou zijn. Deze game is in de maak door Visceral Games. Daarnaast zijn nog een paar andere grote namen bezig met de game.

Soderlund is zich er van bewust dat voor het werken aan dit soort ambitieuze projecten, er niet alleen nieuwe, maar ook de juiste mensen nodig zijn. Het opzetten van nieuwe intellectual properties is iets waar hij al jaren mee in overleg is met EA. De COO van het bedrijf gaf al eerder dit jaar aan dat ze hulp krijgen met het opzetten van deze nieuwe IP’s.

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek