EA’s A Way Out bereikt grote mijlpaal

a way out game ea starbreeze studios

Een van de nieuwe games die EA gaat publiceren is A Way Out. Een game die gebaseerd is op het ontsnappen van een gevangenis samen met een vriend. Volledige co-op geweldigheid met veel actie!

Een third-person actie game die zich plaatsvind in de jaren ’70 is binnenkort verkrijgbaar. Je volgt twee gedetineerden die op de vlucht raken na een succesvolle ontsnapping aan een gevangenis.

A Way Out wordt weliswaar uitgegeven door Electronic Arts, de ontwikkelaar is echter echter Starbreeze Studios. Zij zijn bekend door Brothers: A Tale of Two Sons, een indie game die heel goed ontvangen werd.

De game is nog niet uit maar heeft wel al een grote mijlpaal bereikt. Dit blijkt uit een tweet van Josef Fares, game director van Starbreeze Studios.

A Way Out die voor zijn release al goud gaat, betekent dat de ontwikkelfase van de game er definitief op zit.

 “I live, breathe, s*** this game. It is everything for me, even if the whole world told me this is s***, I still know in my heart it’s not, it’s great. I know when people play it, they will understand what I mean, what’s it doing.”

– Josef Fares, over A Way Out.

Nog eventjes wachten

De nieuwe game van Starbreeze Studios zal lanceren op 23 Maart voor Playstation 4, Xbox One en PC. A Way Out is echter alleen co-operatief speelbaar, dit betekent dat je dus een tweede persoon MOET hebben. Het spel zal door iedereen te spelen zijn door de “matchmaking” functie die erin zal komen, hierdoor wordt niemand buiten gesloten.

Deze game heeft echter wel een constante internet verbinding hebben. Ook moet je partner waarmee je wilt spelen, op dezelfde console zitten (geen crossplatform dus). Niet te vergeten moeten gamers die het spel online willen spelen ook een lidmaatschap hebben van de des betreffende aanbieder.

Tags

Over: Joel Lemmrich

Het is de jongen Nephilim van het internet. Ook bekend als HBO drop out omdat ik dedicated aan gamen ben. Streamen is een nieuw ding waar ik mee bezig probeer te zijn maar dat gaat moeilijk in deze harde wereld. See you online.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek