Echoes of Aetheria verschijnt 15 januari op PC

Het jaar is nog maar nét begonnen of de Januari Release Data-feature heeft al een rectificatie nodig! Dancing Dragon Games, de makers van onder andere Skyborn en Deadly Sin 1 2, hebben namelijk vlak voor de jaarwisseling nog hun nieuwste titel aangekondigd: Echoes of Aetheria. De RPG verschijnt 15 januari op Steam.

EoA wordt de spirituele opvolger van Skyborn en bevat net als zijn voorganger een klassiek RPG-systeem in de vorm van tile-grid battles. Het verhaal van EoA begint met een bruiloft die helemaal misloopt: de bruid wordt gekidnapt en het is natuurlijk jouw taak om haar te vinden. Een epische saga van oorlog, liefde en verraad volgt.

Naast het epische verhaal, bevat EoA nog een aantal andere features:

– Memorabele personages: EoA is meer dan alleen een saga: het is een verhaal over mensen, hun dromen, hun motivieven en hun gebreken. Elk personage laat de speler kennis maken met hun eigen persoonlijkheid en achtergrond, dus maak je klaar voor de nodige drama!
– Thuisbasis:  van al dat rondreizen in de grote wereld word je moe, dus gelukkig beschikt EoA over een thuisbasis! Vanuit hier kan je items craften en met je party members kletsen.
– Loot: EoA bevat heel veel rewards, mits je de locaties goed onderzoekt…
– Craft erop los: laat je innerlijke geldbesparende huismoeder los en maak alles from scratch: potions, wapens, armour kan allemaal gemaakt worden van het materiaal dat je onderweg verzameld hebt.
– Geen random encounters: hoewel in vele games random encounters van vijanden bijdraagt aan de charme van de gevechten, is er in deze game geen sprake van vijanden die je ongevraagd lastig vallen.
– Nieuw battle systeem: hoewel EoA oogt als een traditionele JPRG, is het battlesysteem op en top modern. Random encounters bestaan niet in dit spel en tijdens gevechten maak je gebruik van een 15-tegels combat systeem, aan beide kanten van het slachtveld. De positie van je personages en de spells en skills die je gebruikt zijn allebei even belangrijk tijdens gevechten.
– Originele soundtrack: EoA wordt voorzien van een originele soundtrack, uitgevoerd door een orkest.

Check de trailer hieronder:

De voorganger van EoA, Skyborn, is nog tot en met 4 januari in de aanbieding op Steam.

De review lezen jullie natuurlijk over twee weken hier op inTheGame!

 

Echoes of Aetheria verschijnt op 15 januari wereldwijd op PC via Steam.

Tags

Over: Regenboogworstje

In het dagelijks leven staat deze 21-jarige student Kunstgeschiedenis bekend als "Quintly", maar op de digitale snelweg rijdt deze jongedame in een voertuig dat het kenteken "Regenboogworstje" draagt. De Worst gamet al sinds het begin van haar bestaan en haar favoriete titels zijn Dragon Age: Origins en The Elder Scrolls IV: Oblivion.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek