Een eerste blik op Uncharted: The Lost Legacy

Uncharted: The Lost Legacy

Een nieuwe post op de officiële Playstation Blog geeft ons een hele hoop nieuwe informatie over de nieuwe Uncharted game. Als je alle informatie first-hand wil lezen, moet je hier wezen. Lees anders rustig verder in onderstaand artikel waar ik alles zo goed mogelijk in het Nederlands verwoord over de eerste gameplay demo van de game.

Het eerste wat de Sid Shuman opviel tijdens de gameplay demo was dat The Lost Legacy meer voelde als een Uncharted game die terug ging naar zijn roots. Je reist dit keer naar het zuidelijkste puntje van India.

“Beautiful, big landscapes to traverse and explore, that sense of a surprise around every corner,” vertelde Creative Director Shaun Escayg . “We wanted to bring more of that back.”

The Lost Legacy speelt zich ongeveer 6 tot 12 maanden af na de gebeurtenissen van Uncharted 4. De actie begint met het zoeken naar een onbetaalbaar reliek, The Tusk of Ganesh, en een vreemd, maar interessant duo die er naar op zoek gaat.

Chloe Frazer

Tegenpolen werken samen

Chloe Frazer (Uncharted 2) en Nadine Ross (Uncharted 4) zullen in The Lost Legacy samen werken om de Tusk van een mysterieuze warlord genaamd Asav te bemachtigen. Deze samenwerking gaat echter niet altijd hand in hand.

“I like to figure things out as I go,” Chloe mompelt Cloe op een gegeven moment in de demo. “I noticed,” snauwt Nadine.

Maar waarom Chloe? Voor Naughty Dog was het een eenvoudige beslissing. Ze is een interessant karakter met een donkerder moreel kompas dan Drake. Schrijver Josh Scherr vertelde het volgende:

“They’re both treasure hunters. Drake has a bit of a hero complex, but Chloe looks out for number one, first and foremost.”

Ze zijn beide schatjagers, maar Drake hangt graag de held uit, terwijl Chloe juist graag van de competitie houdt. Nadine komt terug in de picture voor verschillende redenen. De voornaamste reden voor haar terugkeer in de franchise is als consequentie van haar daden in Uncharted 4. Shoreline valt uit elkaar en nu is ze wanhopig en zit ze zonder werk.

Nadine

Chloe heeft iemand nodig met militaire ervaring. In de gehele franchise is Nadine waarschijnlijk de meest rationele en praktische personage die ze hebben geïntroduceerd. Ze is voor een directe aanpak.

“Chloe would need somebody with military expertise,” aldus Escayg . “In all of Uncharted, Nadine is probably the most rational and practical character we’ve ever introduced,” Scherr voegt toe. “She tends to take a direct approach.”

Door deze twee personages samen te brengen zullen zij elkaar beklemtonen. Het zijn tegenpolen. Chloe is spontaan en impulsief, terwijl Nadine volgens het boekje is en erg gestructureerd. Dat zorgt voor een goed paar.

De relatie tussen de twee zal tijdens de game hen en der veranderen en ontwikkelen. Beide bevinden ze zich in posities waarin ze zich niet thuis voelen. Chloe in het nemen van de leiding en Nadine, wie gewend is om de leiding te nemen, is nu slechts een huurling. Beide proberen ze hun rol aan te leren tijdens de run.

“Both of them are in positions they aren’t used to being in,” vertelde Game Director Kurt Margenau. “Chloe, in terms of taking charge. Nadine, who is used to running the show, is now the hired gun. They’re both figuring it out as they go.”

De gameplay stijl van Uncharted: The Lost Legacy zal lijken op die van Uncharted 4. Alhoewel Naughty Dog vastberaden is om aanpassingen en verfijningen toe te passen aan de hand van wat ze hebben geleerd tijdens de ontwikkeling van Uncharted 4.

Grotere wereld

Qua level design willen de ontwikkelaars de spelers meer ruimte geven om de omgeving te verkennen op hun eigen tempo. De game zal grote terreinen kennen, en zelfs de grootste terreinen en open gebieden van alle Uncharted games.

“the biggest [area] ever for an Uncharted game,” merkte Margenau op.

Uncharted: The Lost Legacy

Tijdens de ontwikkeling van Uncharted 4 hoopte Naughty Dog om groter uit te pakken op bepaalde locaties zoals Madagascar. Helaas had Naughty Dog hieraan moeten toegeven om de planning in development aan te houden. Dit is bij The Lost Legacy anders. Door een herziend productie proces kunnen er nu vijf teams tegelijk werken aan één enkele locatie.

Voor The Lost Legacy betekent dit levels volgepropt met uitdagingen, puzzels in de omgeving, schietgevechten en meer. Er zitten ook weer een hoop geheimen in de game. Nieuwe schatten die spelers belonen voor hun oplettend oog en die werkelijk alles afspeuren om ze te vinden.

Opnieuw zien we een sterke variatie als het aankomt op omgeving. Mede mogelijk gemaakt door de rijke diversiteit van de Westelijke Ghats regio in Zuidelijk-India. Je zult jungles, bergen, eeuwenoude tempels onderzoeken en daarnaast heb je nog de door oorlog verscheurde stedelijke omgeving bekend uit de PSX 2016 trailer.

Nieuwe spulletjes

Dit maal zul je ook nieuwe items tot je beschikking hebben tijdens je reis. Een pistool met een demper maakt zijn entree in de Uncharted franchise. Het eerste dodelijke stealth wapen in de game zelfs. Je kunt dus nagaan dat dit wapen verschillende tactische wendingen bied voor de stealth approach en de combat opties zal uitbreiden.

Combat encounters worden ook wat anders aangepakt in de nieuwe Uncharted. Er zijn complete secties waarin je combat gewoon kunt skippen. Ga er om heen of benader het van een andere kant.

“There are entire combat setups that you can skip, go around, or approach from any direction,” legde Margenau uit. “It’s got a bigger, more organic feel, with more player choice and more stealth options.”

Een nieuwe mechanic in de game: Lockpicking. Dit werd als eerst getoond tijdens de PSX 2016 trailer. De feature is nog heel erg vroeg in development. Om er voor te zorgen dat de feature goed word geïmplementeerd heeft het team achter deze feature een levensechte lockpicking uitrusting aangeschaft om er mee te oefenen.

Uncharted: The Lost Legacy

Een ding dat niet veranderd aan de franchise is de manier waarop Naughty Dog dingen aanpakt. “Iconic action set pieces”. Een van de meest gedenkwaardige momenten in gaming.

“We obviously love them,” Margenau teasede, dat The Lost Legacy set pieces zal bevatten met “things we’ve never done.”

Nathan Drake ergens verstopt?

Is er hoop voor de fans die Nathan Drake graag terug willen zien?

“We entertained a few possible ideas around including Nate as a secondary character,” verklaarde Scherr. “But everything we did felt superfluous because we tied it all up with Uncharted 4.” Margenau was zelfs wat directer. “We’re not going to touch on Nathan Drake in this, at all.”

“You can sort of imagine Drake sitting on the couch playing Crash Bandicoot while Chloe and Nadine are off galavanting,” grapte Scherr. “Yeah, the Crash Bandicoot remaster,” voegde Margenau toe.

Het ziet er dus naar uit dat we geen Nate cameo mogen verwachten in Uncharted: The Lost Legacy.

Uncharted: The Lost Legacy zal later dit jaar verschijnen als een standalone game. De game zal langer zijn dan The Last of Us: Left Behind, maar korter dan Uncharted 4.

Uncharted: The Lost Legacy

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek