Een “Nieuwe” cartridge console onderweg!

We kennen ze nog allemaal, de bekende cartridges die verschillende consoles gebruikte zo’n 20 jaar geleden om hun games in op te slaan en vervolgens aan te bieden aan de consument voor hun console. Na meer dan 20 jaar, zien we dat de cartridges terug gaan keren. Dit en de terugkomst van Star Wars kan maar één ding betekenen, laat jullie matje in de nek maar groeien, want we gaan terug in de tijd!

De originele ColecoVision kwam uit in 1982, deze spelcomputer speelde cartridges af en kwam standaard met een exemplaar van de welbekende Donkey Kong. Qua geluid en beeld was de ColecoVision net iets beter dan zijn concurrent, vandaar dat deze spelcomputer ook behoorlijk geliefd was. Er kwamen zelfs een aantal uitbreidingen uit voor de console wat er voor zorgde dat je er ook Atari 2600 games op kon spelen, er een stuur en gaspedaal aan kon hangen en het apparaatje kon uitbreiden tot een eigen computer. Leuk, maar waarom vertel ik jullie dit?

ColecoVision

Coleco heeft namelijk aangekondigd een “nieuwe” cartridge console uit te gaan brengen! Ze hebben een deal gesloten met Retro Video Game Systems voor cartridge console. Dit gaat hem dan worden: de Coleco Chameleon!

Coleco Chameleon

Dit apparaatje zou een moderne uitvoering zijn voor het afspelen van ouderwetse spelletjes, dit systeem zal zowel 8-, 16- en 32-bit games afspelen. Dit betekend dat er na meer dan 20 jaar weer een console uit zal komen die cartridges zal afspelen.

Heel veel meer is er over dit apparaatje niet bekend. De prijs was een veelgevraagd onderwerp op de aankondiging, maar hier kon Coleco nog geen antwoord op geven. Wel hebben ze gezegd:

“it will be significantly more affordable than the first go-around.” – Aldus de ontwikkelaars van de Coleco Chameleon

Naar verwachting zal deze console in het vroege 2016 op de markt komen, waar, wat en hoe is allemaal nog niet bekend. Wat denken jullie van deze console?

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek