Column: Een ode aan een vriend!

Column PantaniCBS

Het leven is K*T, KL*TE en een absolute T**ringz**i. De afgelopen dagen waren geen pretje, slecht nieuws. Zwart nieuws, en eigenlijk is zwart nog niet donker genoeg. Het leven is hard en daar is soms totaal niets aan te doen, het hoort erbij, maar dat betekent nog niet dat het af en toe goed F*cked Up is!

Het leven begint eigenlijk pas op de middelbare school, voor mij de mooiste tijd van mijn leven. Ik kwam in een te gekke klas, mooie dames en een paar jongens die ik als vrienden voor het leven kan zien. Ik ging tijdens die periode met een paar gasten, vrienden, gabbers oftewel maten om. Na school voetballen, msn-en en niet te vergeten gamen, toen we richting de 15 gingen kwam daar uitgaan in het weekend bij. Bij een van die vrienden wil ik even stil staan.

FIFA of Pes was in die tijd de shizzle, na school speelde ik regelmatig met hem op de Playstation een potje wat al snel meerder potjes werden. Maar ook Mario Kart was een meta, we hebben goede battles gehad. Niet alleen achter de computer, ook in de klas hadden we mooie weddenschappen of kijken wie nou net iets meer kon drinken dan de ander in het weekend. En niet te vergeten onze bijna dagelijkse bezoekjes aan de Mac.

Ik weet nog goed dat we een avond naar een feest bij een strandtent waren geweest, we waren nog jongens maar hadden gedronken als mannen. We waren op een fiets en moesten ongeveer 10 kilometer naar mijn huis fietsen, waar hij ook crashte deze avond. Achteraf hebben we er meer dan 2,5 uur over gedaan, stomdronken, vol plezier en met enkele blauwe plekken hebben we het gehaald. De volgende dag bleek het halve strand bij mijn ouders in de huiskamer te liggen, toch sociaal van ons om nog voor hun ook een souvenir mee te hebben genomen.

Deze vriend is afgelopen week ten gevolgen van een ongeluk overleden, ons contact was sinds de middelbare school minder geworden, maar als we elkaar (vaak in de kroeg) tegenkwamen waren we nog steeds diezelfde vrienden. En denkend aan de mooie tijden die wij hebben beleeft rolt er een traan van geluk over mijn wangen, echte mannen huilen namelijk niet maar vieren het leven en de momenten die zij samen gedeeld hebben.

Dit is daarom een ode aan een kleine, maar een van de meest bijzondere, leuke, tofste gasten die ik mijn leven ben tegengekomen. Het was een eer “kleine”man.

 

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek