Een eerste blik op de eerste drie games van Amazon

amazon games studio

Kennen jullie Amazon? Tuurlijk Iedereen kent Amazon. Maar wist je ook dat Amazon een eigen games studio heeft? Genaamd Amazon Games Studio. Vannacht heeft Amazon de eerste beelden laten zien van de games waar zij aan werken op dit moment. Het is nog niet heel veel, maar je kunt er wel al een idee bij vormen.

New World

New World is een soort open-world sandbox MMO dat zich afspeelt in de zeventiende eeuw ergens in Noord-Amerika. Echter zijn alle bovennatuurlijke dingen waar mensen destijds in geloofden waar. Je kunt dorpen, forten en kampjes bouwen. Deze worden dan ook opgeslagen als permanente vestigingen. Hoe dit in zijn werk gaat met multiplayer is nog verre van duidelijk (stel je voor een Minecraft MMO met meer dan 1000 man op een server). Je kunt je eigen beroep kiezen. Boer, smid, avonturier, bakker, of combineer alles, als je dat wilt. Je kunt met andere spelers samenwerken, of tegen ze werken. Het is dus eigenlijk een hele grote simulatie wereld van de zeventiende eeuw met bovennatuurlijke gebeurtenissen (en wezens?). De dagen in het spel hebben ook een 24-uurs cyclus. Dit samen met het weer heeft dus ook invloed op bijvoorbeeld de gewassen die je aan het verbouwen bent.

Crucible

Een volgende game waar Amazon aan werkt is Crucible. Dit is heel interessant omdat het een soort van Hunger Games achtige vibe heeft. Je landt met twaalf spelers op een onbekende alien planeet. De laatste speler die het overleeft is de winnaar. Echter is de wereld heel vijandig en moeten spelers samenwerken om ook maar een kans te maken om die laatste overlevende persoon te zijn. Je moet spelers dus gaan vertrouwen, maar ook niet te veel,  want je wilt immers wel winnen.

Daarnaast is er een dertiende speler die dient als Game Master. Zijn/haar taak is om de spelers het moeilijk te maken door verschillende evenementen aan te maken en uitdagingen op het veld te zetten waar de spelers mee om moeten gaan.

Breakaway

Tot slot werkt Amazon aan Breakaway. Kort gezegd is dit een Overwatch ft Rocket League-achtige titel in een 4vs4 vorm. Je kiest een karakter bestaande uit DPS, tank, of support. Je kunt vijanden afmaken, maar jouw doel is om de bal te scoren in het ‘doel’ van de tegenpartij. Zodra je damage krijgt laat je de bal vallen, dus teamwork is wel belangrijk. Voordat je begint hiermee heb je even te tijd om obstakels te bouwen om jouw doel te beschermen. Dit kost punten. En deze punten behaal door andere spelers af te maken of bepaalde items te collecteren uit het veld, zogenoemde ‘shards’.

Welk van bovenstaande games lijkt jou het meest interessant?

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek