Eerste indruk Black Desert Closed Beta

Al zolang gewacht tot de game naar deze kant van ons wereldje zou komen en jeetje wat voelde het goed hem eindelijk te kunnen spelen! Ondanks dat er nog veel ontbreekt zoals vocals in de dialogen (die tevens wel onderweg zijn) en een aantal kleine bugs was de eerste dag van de beta voor mij in ieder geval een succes!

Voor degene die niet weten wat Black Desert is, kortgezegd is het een Koreaanse Sandbox MMORPG die nu onderweg is naar Europa en Amerika. Het is natuurlijk een beta, de eerste beta.. Dus ik kijk niet te kritisch naar de game en de bugs zullen door de beta week heen sowieso wel redelijk aangepakt worden! Met dit artikel wil ik even een eerste indruk voor jullie achterlaten, tevens zal ik aan het einde van de beta week nog een samenvatting geven. Allereerst, ontmoet mijn Tamer!

2015-12-16_15613530[-482_-41_460]

Helaas kan mijn computer momenteel de hoogste graphics nog niet aan, maar jeetje wat ziet de game er al super uit, en dat voor een MMO. De map die je krijgt als je op ”M” duwt is gewoon een 3D map waarop zelfs weersomstandigheden verbeeld worden! De eerste 10 levels gaan redelijk snel, vanaf dan gaat het eigenlijk steeds langzamer, zoals in de meeste MMO games die de markt bied. Je zult gevolgd worden door een soort van zwarte spirit met tanden en ogen die er redelijk anime-achtig uitziet en een redelijk eng geluid maakt, wat ik al awesome vond! Het spookje zal je vaak lastig vallen de eerste 10-15 levels maar hij is heel handig en geeft je een hoop quests!

2015-12-17_18825750[157_-6_1130]

Ik heb nog maar een paar uur van de game gezien en weet nu al zeker dat zodra de game launched er een hele hoop uurtjes in zullen gaan steken. De classes die voor de beta beschikbaar zijn waren de Warrior, Berserker, Sorceress, Ranger, Wizard en de Tamer, de class die ik gespeeld heb. De combat is snel en voelt smooth, je hebt veel combinaties als het gaat om skills. Als je bijvoorbeeld op ”F” duwt zonder op ”W” te duwen, doe je een kick combinatie, duw je wel op ”F” en ”W” tegelijk, doe je een soort van rennende backflip-kick in enemies hun gezichten. Zo heb je voor elke class originele combinaties!

2015-12-17_17828807[318_-30_978]

Wat ik ook een super aanvulling vind in de game is de night-time, waarin het donker wordt en je vrij weinig kunt zien in bijvoorbeeld bossen. Op dat moment is het dan handig om een lantaarn bij je te hebben die je kunt gebruiken. Al deze kleine aspecten maken de game het volledig waard om te spelen. Een verdere samenvatting en indruk op de volledige beta week zal na 22 december verschijnen, dus houdt de site goed in de gaten!

2015-12-16_15606440[-482_-41_460]

Speel jij momenteel de Black Desert Beta, of kijk jij erg uit naar de uiteindelijke release? Laat ons weten wat jij vind in de reacties, of op het forum!

Tags

Over: Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Azari, aka Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek