Eerste gameplay beelden voor The Last of Us 2

The Last of Us 2

Eén van de meest geanticipeerde titels voor dit jaar is The Last of Us 2 en Sony opent hun presentatie tijdens de E3 met deze mooie titel. We zien een cinematic trailer die gebruik maakt van pre-rendered in-game graphics.

We zien een Ellie in haar jeugd op een feestje, het lijkt alsof er niets aan de hand is. Ellie heeft een vriendinnetje en ze hebben een romantische scene samen. Het lijkt allemaal veel te mooi om waar te zijn. Vervolgens wisselt de sfeer volledig om en zie je Ellie iemand in zijn nek steken. Daarna krijgen we vrijwel direct gameplay te zien en je kan het publiek al horen schreeuwen van verbazing. De game ziet er adembenemend uit, net als de eerst in zijn tijd. Je speelt ook als Ellie, in plaats van Joel. Stealth is een groot aspect in de game maar het is wel wat vrijer dan in bijvoorbeeld Tomb Raider. Ellie loopt op een soort kampje af waar zich rare taferelen aspelen, kijk zelf maar…

Zoals je in de gameplay video hierboven kon zien, is het parkour iets anders dan dat wij gewend zijn, wat vloeiender. Het pijl en boog schieten gaat vrij soepel ook hier is het sluipen weer een must. Dit is natuurlijk iets wat we gewend zijn van het eerste deel. Je hebt finishing attacks en kan wapens van anders mid-combat afpakken. Vervolgens duikt Ellie wederom het gras in om zich te verschuilen. De game heeft geweldig veel oog voor detail, je ziet bij vijanden precies waar de gaten van de kogels zitten en als jij geraakt wordt door een pijl dan blijft die in je lichaam steken. Je kan pijlen scavengen van lijken net als kogels en andere materialen. Ook het crafting is weer aanwezig en het lijkt wat simpeler dan voorheen. De game is vanouds goor en laat genoeg bloed zien.

Het lijkt erop dat The Last of Us 2 nog geen release datum krijgt, wat waarschijnlijk inhoud dat hij pas in 2019 zal verschijnen. Laten we hopen dat de game net zo goed, als al niet beter word, dan de eerste titel. Wat vind jij van de trailer en gameplay? Laat het ons weten in de reactie hier beneden!

Tags

Over: Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Azari, aka Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek