Eerste gameplay WRC 5 verschenen

Big Ben Interactive heeft onlangs de eerste in-game beelden van WRC 5 World Rally Championship vertoond. In de Gameplay is een Volkswagen Polo R WRC in actie tijdens een Rally stage in Portugal. Dit is het vijfde deel in de WRC franchise en er gaan al geruchten dat er al gewerkt wordt aan WRC 6. 

Waar voorheen Milestone betrokken was bij de WRC games, heeft Big Ben Interactive dit jaar Kylotonn Games het vertrouwen gegeven om de nieuwe WRC game te ontwikkelen. Kylotonn gaat hun eigen game Engine, de KT Engine HD, gebruiken om WRC 5 te ontwikkelen.
De Kylotonn game engine is een Engine die zowel op de Playstation 3 & 4 , Xbox 360 & Xbox One als wel voor de PC gebruikt kan worden om game mee te ontwikkelen.  Dieper kijkend naar de engine beloofd Kylotonn het volgende:

  • High en visuele game Engine die Dynamisch weer en Dynamisch Dag en Nacht licht circulatie ondersteund.
  • Een level Editor waarmee je een levende en gevarieerde realistische omgeving kan bouwen.
  • Een zeer geavanceerde “Damage Model” waardoor bijna alles aan de auto kapot zou moeten kunnen gaan en elk steen inslag zichtbaar zou moeten zijn.
  • Een zeer sterk ontwikkelde Physics engine die er voor moet zorgen dat de Rally wagens zo’n realistisch mogelijk reageren en bewegen.

In de eerste Gameplay beelden zie je Sébastien Ogier en zijn Volkswagen Polo R WRC tijdens de Vodafone Rally in Portugal. De stage is 90% gravel en 10% Asfalt en zoals je ziet op de beelden is het vrij zonnig. Je zult merken dat het spel nog niet klaar is. Bij de gameplay missen nogal veel elementen. Er is nog geen HUD (Head Up Display) aanwezig. Er zijn nog geen Visuele Pacenotes aanwezig. Maar het team achter WRC 5 is hard aan het werk met deze en andere punten om jou straks de beste Race Experience te kunnen laten ervaren.

WRC 5 zal in de Herfst van 2015 verschijnen in de schappen, en zal speelbaar zijn op de Xbox One, Xbox 360, Playstation 4, Playstation 3 en op de PC.

Zelf hoop ik dat dit spel een grote verbetering zal zijn in vergelijking met de voorgaande edities die nogal kort gezegd flauw en saai waren. Eigenlijk geldt voor deze Franchise het zelfde als met Dirt het is goed verpest door de ontwikkelaar in de loop der tijd.

Tags

Over: Draadloosstroom

Hoi !

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek