Eerste Pokémon Go festival geblunderd

Niantic heeft eerder deze maand aangekondigd dat er een Pokémon Go festival zal komen in verschillende landen. Het Pokémon Go Fest in Chicago is bezig en intussen in het in duigen gevallen. De game was totaal onspeelbaar door slecht bereik en serverproblemen.


Het Pokémon Go festival vond zaterdag plaats in Grant Park, Chicago, om de komst van de eerste legendarische Pokémon in het mobiele spel te vieren. Het bleek echter dat de game kampte met serverproblemen.

Dat zorgde natuurlijk commotie onder de vele Ash ketchums. Zij hadden betaald voor kaartjes, maar konden gotta catch em all spelen. Toen CEO John Hanke van Niantic de ontwikkelaar van Pokémon Go, het podium opging werd hij met begroet door een boze menigte. Ook riepen veel mensen: “We kunnen niet spelen!”
Niantic beloofde de problemen op te lossen en kosten van de kaartjes terug te storten. Ook krijgen bezoekers voor honderd dollar aan Pokécoins, het virtuele geld waarmee spullen in het spel worden verkocht. Daarnaast breidt de ontwikkelaar tijdelijk het gebied in het park uit waar zeldzame Pokémon verschijnen.

Legendarische Pokémon
De bedoeling van het festival was dat spelers in Chicago de opdracht kregen om zoveel mogelijk Pokémon te vangen. Daarna konden spelers wereldwijd met een soortgelijke opdracht aan te slag. Als daaraan werd voldaan, zou de eerste legendarische Pokémon ooit in Pokémon Go verschijnen, die in een raid door spelers in Chicago verslagen moest worden.
De eerste legendarische Pokémon zijn inmiddels beschikbaar. Het gaat om Lugia en Articuno.

Ook in Nederland vindt op 12 augustus in Amstelveen een Pokémon Go festival plaats. Daar kunnen onze Ash, Misty en Brocks Pokémon vangen die hier normaal niet voorkomen.

Tags

Over: Rowdy Leers

Mijn naam is Rowdy. Ik ben een fanatiek redactielid van intheGame.nl en sta altijd klaar om met iemand een gamepje te spelen. Mijn game avonturen zijn begonnen op de gameboy en sega en ben sinds mijn 3e levensjaar mijn toekomst al verloren.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek